Kézilabda EB selejtező Nyíregyházán
Kézilabda EB selejtező Nyíregyházán

Ősztől beindul a nagyüzem a Continental Arénában. A férfi kosarasok, kézisek, a női röplabdások és a Kölcsey kézilabda gárdája mellett válogatott találkozókat is rendeznek a felújított sportcsarnokban. Rögtön november 2-án a férfi kézilabda nemzeti csapat érkezik, mely Lettország ellen lép pályára EB selejtezőn…

Ősztől beindul a nagyüzem a Continental Arénában. A férfi kosarasok, kézisek, a női röplabdások és a Kölcsey kézilabda gárdája mellett válogatott találkozókat is rendeznek a felújított sportcsarnokban. Rögtön november 2-án a férfi kézilabda nemzeti csapat érkezik, mely Lettország ellen lép pályára EB selejtezőn.

– Már aláírtuk a Magyar Kézilabda Szövetséggel a megállapodást, így tétmérkőzésen fogadhatjuk a nemzeti csapatokat. Ismerve a hagyományokat, most is telt házra számítunk, hiszen korábban barátságos meccseken is mindig megtelt a nézőtér. Most a felújításnak köszönhetően minden feltétel adott ahhoz, hogy EB selejtezőnek is otthont adhassunk – mondta Kósa Árpád, a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője.

A következő rangos mérkőzésre sem kell sokat várni, december 5-én és 6-án a világbajnok spanyol futsal válogatott játszik Magyarország ellen két  találkozót. Röplabdában amennyiben továbbjut az EB selejtezők után a női csapat, több meccset is Nyíregyházára szeretnének hozni, de kulturális események is lesznek. Az első ilyen a Cantemus Kórusfesztivál volt, melyen több mint kétezren vettek részt augusztus 20-án. Hasonló nagy koncerteket szeretnének rendezni a következő hónapokban, többek között a Piramis együttes léphet majd színpadra, de lesz Retró Fesztivál is és a nyíregyházi nagy cégek is a Continental Arénában tartják évzárójukat.

Forrás: nyiregyhaza.hu