Gyertyagyújtás és győzelmek
Gyertyagyújtás és győzelmek

Biztos Zentai Levente is így akarta volna. Hogy a kedd reggelre megállapított halála ellenére az U16-os fiúválogatott folytassa szereplését Bukarestben…

Az U16-os válogatott és a nyíregyházi junior csapat is külön tisztelget Zentai Levente emléke előtt.

Biztos Zentai Levente is így akarta volna. Hogy a kedd reggelre megállapított halála ellenére az U16-os fiúválogatott folytassa szereplését Bukarestben, a Balkán-kupa felkészülési tornán. A magyar válogatott technikai vezetőjeként a román fővárosban tartózkodó nyíregyházi sportvezetőre a szállodai szobájában találtak holtan, a tragédia persze mindenkit sokkolt.

A szövetség hivatalos oldala, a www.kosarsport.hu portál arról számolt be, hogy Zentai Levente halálát vélhetően szívmegállás okozta, és bár még megpróbálták újraéleszteni, már nem lehetett megmenteni. Holttestének hazaszállításáról és temetéséről később intézkednek. A magyar U16-os válogatott mindenesetre a tragédia napján, kedd este is pályára lépett Bukarestben, és a törökök ellen 70–61-re nyert. A győzelmet a csapat Zentai Levente emlékének ajánlotta.

Itthon sem feledkeztek meg arról, hogy megemlékezzenek a Nyíregyháza Blue Sharks felnőttcsapatának technikai vezetőjéről, aki egyben a Nyíregyházi Sportcentrum kosárlabda-szakágának vezetője és a megyei szövetség munkatársa is volt egyben. Kedd este pályára lépett a Sportcentrum junior fiúcsapata, amely utolsó mérkőzését játszotta a kiemelt alapszakaszban. A Szeged elleni összecsapás gyászszünettel kezdődött, a fiatalok pedig egységesen fekete zokniban és fekete színű kiegészítőkben léptek pályára – tisztelegve Zentai Levente emléke előtt.

Aztán a Tiszavasvári úti csarnokban rendezett mérkőzésen jelenlévő játékosok és vezetők többségének az útja a Continental Arénába vezetett, ahol a Kék Cápák felnőttkorú kosárlabdázóival, az edzők, korábbi játékosok és egykori kollégák jelenlétében gyertyagyújtással adóztak Zentai Levente emléke előtt. A meggyűjtott mécseseket a csarnok előterében elhelyezett fotó előtt helyezték el a jelenlévők.

Ami pedig a juniorok meccsét illeti, fölényesen, 94–57-re nyertek, hajszálra visszavágva a Szegednek a kadettek ugyanilyen különbségű idegenbeli vereségéért. Pethő Ákos csapata négy győzelmet valamint két vereséget visz a rájátszásba (éppúgy, mint a Honvéd, amellyel szemben jobb az egymás elleni mérlege), ahol a nyugati országrész legjobbjaival találkozik majd.
Egy valamit nem lehet felfogni: az utazásokat és a hazai meccsek technikai háttérét már nem Zentai Levente intézi…

Fotó: magánarchívum

Forrás: szon.hu