Fejlődő sportinfrastruktúra
Fejlődő sportinfrastruktúra

Összesen 930 millió forintot fordíthatott tavaly a Nyíregyházi Sportcentrum a sportinfrastruktúra fejlesztésére. Ennek keretében több tornatermet újítottak fel, speciális felszereléseket vásároltak. A fejlesztések anyagi hátterét több nyíregyházi cég társasági adótámogatásából biztosították…

Összesen 930 millió forintot fordíthatott tavaly a Nyíregyházi Sportcentrum a sportinfrastruktúra fejlesztésére. Ennek keretében több tornatermet újítottak fel, speciális felszereléseket vásároltak. A fejlesztések anyagi hátterét több nyíregyházi cég társasági adótámogatásából biztosították.

A 2016-os esztendő igen sikeresnek bizonyult a társasági adótámogatások felhasználása szempontjából. A Nyíregyházi Sportcentrum, kihasználva a pályázati lehetőségeket, négy szakszövetséghez nyújtotta be programjait annak érdekében, hogy a megyeszékhelyen eredményesebben sportolhassanak a látványcsapatsportot választók.

– Soha ekkora mértékben nem pályáztunk – mondja Kósa Árpád, a Nyíregyházi Sportcentrum Kft. ügyvezetője. – Ha a Jégcsarnokot is beleszámoljuk, akkor 930 millió forintos pályázatot nyújtottunk be, de ami számunkra különösen nagy sikert jelent, hogy ezt a 930 millió forintot el is nyertük. Ennek egy jelentős része működési költség: a gyerekek étkezésére, szállítására, felszerelésére, pályabérletekre, utaztatásra, edzői bérekre költjük, és mindenre, ami az 1600 gyerekből a TAO sportágakat illet. Azért ezt a számot mondtam, mert nagyjából 1600 gyerekünk van, ebből 900 az, aki TAO-s sportágban működik, illetve sportol – tette hozzá az ügyvezető.

Sportfejlesztés TAO-ból

Nyíregyházán már jó néhány beruházás zajlott le a TAO-s program keretében. Például a sportcsarnok első ütemében a parketta korszerűsítés is a társasági adótámogatások segítségével valósulhatott meg, ahogyan hét tornaterem felújítása is.

Egyre több a támogató

– A megyeszékhelyen az utóbbi időben igen kedvező tendencia indult el – hangsúlyozta Kósa Árpád. – Egyre több cég ajánlja fel támogatását, társasági adóját a Sportcentrum számára, annak érdekében, hogy megvalósulhasson Nyíregyházán a sportinfrastrukturális háttér fejlesztése.

Jégcsarnok- és uszodafejlesztés

A következő nagy program egy 2,3 milliárd forintos uszodafejlesztés, amelyre a pályázatot már benyújtották, de a támogatásról még nem született döntés. Továbbá a tervek között szerepel egy, a belvároshoz közeli jégcsarnok megépítése is.

Forrás:nyiregyhaza.hu