Távolmaradtak a nagykőrösiek
Távolmaradtak a nagykőrösiek

Csak a meccs előtt néhány órával derült ki, hogy nem érkezik meg a Nyíregyháza Blue Sharks keddi ellenfele…

Csak a meccs előtt néhány órával derült ki, hogy nem érkezik meg a Nyíregyháza Blue Sharks keddi ellenfele.

Meccs nélkül maradt a csapat és a szurkolók is. És mivel ez viszonylag későn derült ki, elég népes közönség előtt edzhetett a Nyíregyháza Blue Sharks – pótolva a Nagykőrös távolmaradása okozta terheléskiesést.
Elmaradt tehát a kedd kora estére kiírt Nyíregyháza Blue Sharks–Nagykőrös NB I B csoportos férfibajnoki, erről a szövetség versenyirodája délután fél három körül küldött hivatalos lemondó nyilatkozatot. Persze, a dolog nem minden előzmény nélküli.

– Karácsony előtt hívtak fel a nagykőrösiek, hogy halasszuk el más időpontra a mérkőzést, mert nekik nem megfelelő a január tizedike – kezdte a történtek ismertetését Sitku Ernő, a Nyíregyháza Kosárlabda Nonprofit Kft. ügyvezetője. – Nem zárkóztunk el előle, de mivel nem találtunk megfelelő időpontot, a döntést későbbre halasztottuk. A következő megkeresésükkor közölték, hogy nekik csak hétvégi időpont megfelelő, ám ezzel az a baj, hogy nekünk az alapszakasz végéig nincs szabad hétvégénk. Felajánlották a február tizennyolcadikát, vagyis a kupahétvégét, csakhogy mi még versenyben vagyunk a Hepp-kupában, és eltökélt célunk, hogy bejussunk a legjobb négy közé. A múlt csütörtökön még tettek egy próbálkozást, de mivel más időpontot nem tudtak javasolni, és nem jelentkeztek újra, ezért úgy voltunk vele, megoldódtak a gondjaik, és jönnek. Erre kedden délben hívtak fel a klub képviseletében, hogy lemondják a mérkőzést, amit később a szövetség részéről is megerősítettek.

A történet legnagyobb vesztese a közönség, amely jónak ígérkező mérkőzésről maradt le, a nyíregyháziak meccsmentes időszaka pedig éppen négy hét lesz, mire szombaton pályára lépnek Békésen.

De mi lehet a kedden elmaradt bajnoki utóélete? A mi olvasatunk megegyezik a nyíregyházi klubéval: más nem is lehet, mint 2–0-val (ez az új szabály a korábbi 20–0 helyett) a Kék Cápáké lesz a mérkőzés két pontja. A meccset kiírták, az szeptember óta ezzel az időponttal szerepel a szövetség hivatalos oldalán, játékvezetőket is küldtek rá. Az ellenfél nem jelent meg, és ezt nem jelezte időben. Hivatalosan szerdán dönthet a versenybizottság.

És mikor játszik hazai pályán legközelebb a Blue Sharks? Jövő héten a Vásárhelyi KS elleni Hepp-kupa-negyeddöntőn. Vészjósló, hogy az a találkozó is kedd 16.30-ra van kiírva…

Forrás:szon.hu