Hiszek Benned
Hiszek Benned

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkárság hirdette meg a Hiszek benned Sport Programot. A program legfőbb célja, hogy az iskoláskorú gyerekeket egészséges életmódra nevelje, bemutassa és népszerűsítse…

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkárság hirdette meg a Hiszek benned Sport Programot.

A program legfőbb célja, hogy az iskoláskorú gyerekeket egészséges életmódra nevelje, bemutassa és népszerűsítse a helyi sportolási lehetőségeket. Nyíregyháza MJV Önkormányzata és a Nyíregyházi Sportcentrum Nonprofit Kft. szervező csapata együttes erővel vágott bele ennek a programnak a megvalósításába és lebonyolításába. Az eseményt a szervezők kétszer tizenkét órában bonyolították le a Continental Aréna egész területén. A középiskolák és általános iskolák óriási tömeggel mozdultak meg az esemény hatására, összesen mintegy kétezer regisztrált diák sportolt két teljes napon át. A teljes küzdőtér, hat szekcióterem és a jégpálya bevonásával összesen 16 sportágat próbálhattak ki a lelkes és igen aktív résztvevők. Azok a gyerekek, akik megjelentek és legalább hat sportág aktivitásában részt vettek, azok emléklappal, ajándékcsomaggal és egy emlékkarkötővel térhettek haza. A programban egyetlen állomás volt csupán ami ténylegesen a megmérettetésről szólt, ez pedig a játékos ügyességi sportvetélkedő.

Az óriási hangulatban zajló verseny népszerűségét növelte, hogy olyan celebek csapatkapitányoskodtak, akiknek a neve sokat mond a város lakóinak. Jelenlétével emelte az esemény színvonalát Erdősné Balogh Erika, Sitku Ernő, Bakosi Péter, Szikszai Róbert, Helebrandt Máté, Szombathelyi Szandra, Vacsi Evelin, Genesis Francesco, Nelmaira Valdez, Nagy Krisztián, Bús Iván, Veres Amarilla, Szatke Zoltán és nem utolsó sorban Tarjányi István.

A sorverseny eredménye

Általános Iskolák:

  1. Zelk Zoltán Általános Iskola
  2. Móra Ferenc Általános Iskola
  3. Kodály Zoltán Általános Iskola

Középiskolák:

  1. Bethlen Gábor Iskola
  2. ÉVISZ
  3. Sipkay Barna Középiskola

Különdíjas: Vasvári Pál Gimnázium