Rangadót nyertek, még feljebb léphetnek
Rangadót nyertek, még feljebb léphetnek

A közönség – létszámban és lelkesedésben – megint hitet tett a csapat és a sportág mellett, bizonyítva, hogy mindenféle vélekedés ellenére vevő lenne az élvonalra is – hiszen 15 évig éppen ahhoz szokott hozzá…

A Miskolc ellen végig vezetve, zsinórban hetedik győzelmét aratta a Nyíregyháza Blue Sharks NBI B csoportos férfi kosárlabda-csapata.

A közönség – létszámban és lelkesedésben – megint hitet tett a csapat és a sportág mellett, bizonyítva, hogy mindenféle vélekedés ellenére vevő lenne az élvonalra is – hiszen 15 évig éppen ahhoz szokott hozzá… Más kérdés, ki kellett esni ahhoz, hogy olyan hőfokú meccseket éljen át a Nyíregyháza Blue Sharks, mint amilyen a Debrecen vagy szombaton a Miskolc elleni volt.

Pontosabban a MEAFC elleni parti hangulatát nem lehetett a januári DEAC-cal szembeni mérkőzéséhez mérni, hiszen ezúttal végig vezetett a Kék Cápák, a hazaiak játékára a közönség is vevő volt, miközben a MEAFC Csibészek fedőnevű vendégtábor sem csüggedt.

A mérkőzést 17–5-ös kezdéssel alapozta meg a házigazda, a két amerikai center közül egyértelműen a hazai, vagyis Emani Gant tűnt jobbnak. Aztán Nagy Krisztián és Bus Iván hamar le kellett, hogy üljön harmadik faultja miatt (ráadásul az irányító betegen vállalta a játékot), a miskolciak pedig felzárkóztak három pontra is.

A harmadik negyedben azonban újítani tudott a Blue Sharks, szinte mindenki hozzá tudott tenni a csapat játékához, megint megugrott a házigazda, a végén már 14 egységgel is, így biztos volt, hogy a zsinórban hetedszer nyerő alakulat győzelemmel köszönti születésnapos mesterét, Siska Jánost, és még az egymás elleni eredmények terén is felülmúlta fő riválisát, és célba veheti a második helyezést.

NBI B: Keleti csoport

Férfiak, 20. forduló

  • Nyíregyháza Blue Sharks–Miskolci EAFC 74–64 (21–17, 21–20, 18–13, 14–14)

Continental Aréna, 700 néző, v.: Gál J., Fodor A., Domán.

Blue Sharks: Bus I. 3, Czura 11/3, Fazekas Cs. 14/3, Nagy K. 15/6, Gant 22. Csere: Oláh Z. 5/3, Sitku M., Varga M. 4, Gáspár B. Edző: Siska János.

Forrás:szon.hu