Előnyhöz jutottak az oroszlányi Oroszlánok
Előnyhöz jutottak az oroszlányi Oroszlánok

Elveszítette január óta tartó veretlenségét a Nyíregyháza Blue Sharks férfi kosárlabda-csapata, amely így szorult helyzetbe került a rájátszásban…

Elveszítette január óta tartó veretlenségét a Nyíregyháza Blue Sharks férfi kosárlabda-csapata, amely így szorult helyzetbe került a rájátszásban.

A rájátszás más műfaj. Ez abból is kiderült, hogy az alapszakaszt kilenc győzelemmel záró Nyíregyháza Blue Sharks csapata elveszítette a negyeddöntő első mérkőzését, amelyet idegenben játszott.

A férfi NB I B Nyugati csoportjának második helyezettjét, az OSE-Lionst, vagyis az oroszlányi Oroszlánokat péntek este is fanatikus tábor buzdította, de a Kék Cápák csapata sem ijedt nyuszik módjára viselkedett, és a második negyed végéig vezetett is, különösen Bus Iván remekelt a pontgyártás terén.

Nagyszünetre átvette a vezetést az Oroszlány, amely a harmadik negyed derekán már 13 ponttal is vezetett. Innen még visszajöttek a nyíregyháziak 56–53-ra, de a további felzárkózás nem sikerült. Tarthatatlan volt a hazaiak amerikaija, Angelo Rackley (35/12 pont), odaát viszont faulprobléma ütötte fel a fejét, előbb Nagy Krisztián, majd Bus Iván is kipontozódott.

Így aztán előnybe került az Oroszlány, ami azt jelenti, hogy a jövő pénteki hazai mérkőzésén már nem hibázhatnak a nyíregyháziak a remény életben tartásához.

NB I B csoport

Férfiak, negyeddöntő, 1. mérkőzés
Negyeddöntő, 1. mérkőzés
OSE-Lions–Nyíregyháza Blue Sharks 97–86 (13–20, 28–20, 19–13, 37–33)

Oroszlány, 1000 néző, v.: Vida B., Gaál I., Lövei.

Blue Sharks: Bus I. 19/3, Czura 21/6, Fazekas Cs. 11/6, Nagy K. 7/6, Gant 11. Csere: Oláh Z. 6/3, Varga M. 11, Sitku M., Gáspár B. Edző: Siska János.

Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1–0 az Oroszlány javára.

Forrás:szon.hu