Fel, a bronzcsatára!
Fel, a bronzcsatára!

Van élet a bajnoki elődöntő elvesztése után is. A Vasas elleni párharc forgatókönyve nem a Fatum-Nyíregyháza élvonalbeli női röplabdacsapatának elképzelése szerint íródott, de ez már történelem…

Van élet a bajnoki elődöntő elvesztése után is. A Vasas elleni párharc forgatókönyve nem a Fatum-Nyíregyháza élvonalbeli női röplabdacsapatának elképzelése szerint íródott, de ez már történelem.

Az sors pedig nagy rendező, az egyik fél három győzelméig kiírt bronzcsatában a nyírségi együttes – a másik ágon a címvédő Békéscsabával szemben elbukott – Jászberénnyel tusakodik. Azzal a jászsági hölgykoszorúval, amellyel februárban a Magyar Kupa harmadik helyének megszerzéséért is viaskodott. Mégpedig teljes sikerrel, a Horváth-gárda 3:1-re diadalmaskodott, miként az alapszakaszban is oda-vissza verte riválisát. A Fatum a harmadik, a Berény a negyedik pozícióban zárt, így a pályaelőny jóvoltából vasárnap (kezdés: 17.30) a Continental Arénában rendezik az első találkozót.

– Nem számít, mi volt korábban, teljesen új mérkőzések következnek – nyomatékosította Horváth András, a nyíregyhéziak szakvezetője. – A berényieknek több idejük volt a felkészülésre, pihenésre és őket aligha érhette meglepetésként, hogy a harmadik helyért játszanak, mi pedig mindenképpen éremmel szeretnénk zárni a bajnokságot. Tiszta a lelkiimeretünk, megdolgoztunk azért, hogy idáig eljutottunk, az lenne az igazi, ha meg tudnánk koronázni ezt a munkát. Másfél hét alatt négy tét meccset játszottunk, utazásokkal „színesítve”, ami nem volt egyszerű, de összekapjuk magunkat erre a párharcra.

– KM-KT –