Megszolgált bronzérem!
Megszolgált bronzérem!

Azt csak remélni lehetett, hogy nem hiába kerekedett fel jó néhány nyíregyházi drukker, akik Jászberényt vették célba. Mégpedig azon szándéktól vezérelve…

Rég várt siker: 2009 után ismét dobogón zárta a bajnokságot a Nyíregyháza.

Azt csak remélni lehetett, hogy nem hiába kerekedett fel jó néhány nyíregyházi drukker, akik Jászberényt vették célba. Mégpedig azon szándéktól vezérelve, hogy a helyszínen szurkolják ki a Fatum élvonalbeli női röplabdacsapatának zsinórban harmadik sikerét – egyben a bronzérem megszerzését. Az egyik fél három győzelméig kiírt különcsata negyedik összecsapása eme eséllyel kecsegtetett, a nyírségiek pedig éltek a lehetőséggel. Mindjárt az elején igyekeztek lehűteni a hazaiak lelkesedését, felügyelet tartva a játékot (1:4, 14:20) húzták be az első szettet. A folytatásban sem lassítottak a vendégek: a második felvonás derekán még rátettek egy lapáttal, az egy pontos előnyből (13:14) kisvártatva akkorát faragtak, ami garantálta, hogy egy lépéssel közelebb férkőzzenek a rég áhított medálhoz. A házigazdák azonban nem adták olcsón a bőrüket, a harmadik etapban hamar megléptek és szépítettek. A cseppenként adagolt izgalom kicsúcsosodása volt a negyedik szakasz. Hol az egyik, hol a másik csapat vezetett, majd 24:23-as állásnál játszmalabdát hárított a Fatum, amely Kalotai Zsófia két villanásával eldöntötte a mérkőzést, no meg a párharcot.

A 2009-ben elvesztett bajnoki finálét követően zárta ismét dobogón a szezont a Nyíregyháza!

Röplabda: NB I, női, a 3. helyért 4. mérkőzés

  • Jászberény–Fatum-Nyíregyháza 1:3 (-18, -20, 19, -24)

Jászberény, 300 néző, v.: Adler T., Jámbor T.

Nyíregyháza: Genesis, Szombathelyi Sz., Kalotai Zs., J. Fernandez, Vacsi E., Valdez. Csere: Tóth F. (liberó), Leidgeb N., Andrejkovics A. Edző: Horváth András.

Horváth András: – Nagyon nagyon büszke vagyok a csapatra. Azt gondolom, óriási dolog volt, hogy Berényben le tudtuk zárni a párharcot. A harmadik szett elvesztése után a végjátékban megint csak megmutattuk, hogy óriási szívünk van. Köszönjük mindenki támogatását, a stábtagok munkáját, és a bennünket ide is elkísérő szép számú közönség buzdítását.

Az egyik fél három győzelméig tartó párharc végeredménye: 3–1 a Nyíregyháza javára.

Forrás:szon.hu