Irány a nemzetközi porond!
Irány a nemzetközi porond!

A nemzetközi kupában is indulhat a következő szezonban a Fatum Nyíregyháza. A női röplabdások a Közép-európai Liga mellett a Challenge Kupában állnak rajthoz. A klub vezetése már tárgyal játékosokkal, hogy megerősítse a keretet…

A nemzetközi kupában is indulhat a következő szezonban a Fatum Nyíregyháza. A női röplabdások a Közép-európai Liga mellett a Challenge Kupában állnak rajthoz. A klub vezetése már tárgyal játékosokkal, hogy megerősítse a keretet.

 A Jászberény legyőzésével a harmadik helyen végzett a bajnokságban a Fatum Nyíregyháza. A csapat nagy csatában diadalmaskodott, melyben a szurkolók is segítették.

– Nagyon köszönöm a csapat nevében is az egész évi szurkolást, az utolsó meccsen pedig rengeteg plusz erőt adtak, így tudtunk nyerni. Amikor Nyíregyházára érkeztem, bíztam abban, hogy dobogón végzünk, sikerült, és nagyon boldog vagyok. Ez az érem mindig ott lesz a szívemben, nagyon kedves nekem – mondta Szombathelyi Szandra csapatkapitány.

Horváth András vezetőedző nyáron érkezett Nyíregyházára, és teljesen új csapatot kellett építenie. A tréner nagyon büszke együttesére, hiszen a bajnokság mellett a Magyar Kupában is a harmadik helyen végeztek. Jövőre a MEVZA-ligában és a Challenge Kupában is indulhat így a gárda.

– Sokat kell majd utaznunk, és négy fronton is harcban leszünk, ami nem lesz egyszerű feladat. Meg kell erősíteni a keretet, és azon dolgozunk. Kőhalmi Richárd edző kollégám mondta, hogy ez egy rövid szezon volt, de hosszú. És valóban, ugyan gyorsan befejeződött a bajnokság, de rengeteg munka és meccs van a hátunk mögött – mondta Horváth András vezetőedző.

A klub vezetése az elmúlt hónapokban azon is dolgozott, hogy stabil legyen az anyagi háttér. 11 támogatói szerződést kötöttek cégekkel, és az önkormányzat is nagyban segítette a munkát. A névadó szponzor jelezte, jövőre emeli a támogatás összegét, amire szükség is van, mert a játékosokat folyamatosan keresik más kluboktól.

– Megtartani mindig nehezebb a játékosokat mint megszerezni, és szinte nincs olyan a keretben, akit ne csábítanának más klubokhoz. Mindenki az élmezőnyben szeretne végezni jövőre, és ehhez erős keretre van szükség – mondta Kósa Árpád a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője.

Jövőre a bajnokságban lehet változás, és Extraliga formában működhet a lebonyolítás, azaz még több rangadó vár az élcsapatokra.

Forrás:nyiregyhaza.hu