Érkezők és távozók
Érkezők és távozók

A bajnokságban és a Magyar Kupában is bronzérmes lett a mögöttünk álló szezonban a Fatum Nyíregyháza, így a szakmai stáb teljesítette a célkitűzést. Horváth András vezetőedzőnek lejár a szerződése…

Három új játékost igazol a Fatum Nyíregyháza.

A bajnokságban és a Magyar Kupában is bronzérmes lett a mögöttünk álló szezonban a Fatum Nyíregyháza, így a szakmai stáb teljesítette a célkitűzést. Horváth András vezetőedzőnek lejár a szerződése, de a trénerrel mindenben megegyeztek, így marad Nyíregyházán. Az is eldőlt, hogy a válogatott mellett másodedzőként is dolgozik a jövőben. A nemzeti csapat Nyíregyházán is edzőtáborozik majd, és a tervek szerint felkészülési mérkőzéseket is játszik a Continental Arénában. Ami a Nyíregyházát illeti, Oláh Levente személyében egy statisztikus is csatlakozik a szakmai stábhoz, ő eddig Olaszországban dolgozott.

A játékoskeretben is lesz változás, Leidgeb Noémi Kaposvárra igazol, míg Andrejkovics Alexandra és Sitku Tamara a tanulást helyezi előtérbe, de utóbbi marad a Sportcentrumnál is, ahol a legkisebbek edzője lesz. A keret többi tagja marad a klubnál.

– Egy szélső ütőt, egy centert és egy feladót keresünk még, vannak már jelöltjeink akikkel tárgyalunk, ha mindenben megállapodtunk, bejelentjük őket. A korábbi külföldi légiósaink maradnak, bár voltak ajánlataik más országokból, de sikerült megtartani őket, így egy erős keret kezdheti a munkát – mondta Kósa Árpád a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője.

A bajnoki felkészülés augusztusban kezdődik, és október végén rajtol majd az idény. Előtte azonban már a nemzetközi kupában érdekelt lesz a Nyíregyháza, de egyelőre még nem lehet tudni, ki lesz az első ellenfél. A sorsolásra június közepén kerül sor.

Forrás:nyiregyhaza.hu