A visszatérő centerrel felnőhetnek a feladathoz
A visszatérő centerrel felnőhetnek a feladathoz

Együtt marad a Nyíregyháza Blue Sharks férfi kosárlabda-csapatának magja, amelyhez Czinger Zoltán is csatlakozott…

Együtt marad a Nyíregyháza Blue Sharks férfi kosárlabda-csapatának magja, amelyhez Czinger Zoltán is csatlakozott.

Nem lesz sok változás a Nyíregyháza Blue Sharks NB I B csoportos férficsapatánál, ami mégis, azt a csütörtöki tájékoztatón be is jelentették. Fazekas Csaba távozásáról már írtunk, az U18-as válogatott bedobó Debrecenben, az élvonalban folytatja karrierjét. A 18. születésnapja előtt álló kosaras mandulagyulladás miatt sajnos kénytelen lesz kihagyni az augusztusi korosztályos Európa-bajnokságot.

Visszatért Nyíregyházára Czinger Zoltán, aki összesen hat évet volt távol, ebből kettőt Pakson, négyet pedig Zalaegerszegen töltött. Az 1993-as születésű játékos több csapattársához hasonlóan szintén junior bajnok, a 2011-ben megnyert cím után állt tovább.

– Jó érzés, hogy számítanak rám Nyíregyháza, és azt látom, hogy nagy szeretettel fogadnak régi-új klubomban – mondta a 215 centis center. – Pályafutásom utóbbi hét szezonját az A csoportban töltöttem, több edzőtől tanulhattam, ezeket a tapasztalatokat szeretném a csapat szolgálatába állítani. Nagy izgalommal tekintek az új szezeon elé, szeretném, ha a Nyíregyháza az élcsapatok közé tartoznak a megerősödött B csoport, amiben szerepelni nem jelent visszalépést a számomra. Jó ismerősök, barátok közé tértem haza, a szakmai és az emberi oldalt is rendbenlévőnek látom.

Merthogy a tavaly ötödik helyen végzett társaság nagy része együtt marad. Varga Márton sorsa a tanulmányaitól függ, a lejáró szerződésű játékosok közül Bus Iván és Czura Attila két-két, Oláh Zoltán egy évre írt alá. Sitku Ernő, a csapatot működtető gazdasági társaság ügyvezetője, egyben szakmai igazgató bejelentette, hogy a keret egyedüliként harminc év feletti játékosa, Nagy Krisztián marad a csapatkapitány. Utóbbi és a szintén jelenlévő Czura Attila is hitet tett amellett, hogy folytatódhat az a jó sorozat, ami nagyjából januárban indult el. Még úgy is, hogy az összevonással – Nagy Krisztián megfogalmazása szerint – amolyan kis A csoportos bajnokság vár a csapatra.

– A legutóbbi eredmények alapján keleti és a nyugati csoport hét-hét csapata szerepel az összevont B csoportban, országos lefedettségű lesz az alapszakasz is, tényleg, mint az élvonalban – mondta Sitku Ernő. – Szeretnénk a négy közé jutni, de végig kiélezett meccsek várnak majd ránk. Czinger Zoltán érkezésének nagyon örülök, az ő jelenlétében más posztra kell igazolnunk légióst, mint az elmúlt évben, amikor az amerikai Emani Gant volt az elsőszámú centerünk. Továbbra is számítunk a juniorbajnokságot nyert fiataljainkra, és nem tettünk le arról, hogy mielőbb visszajussunk az élvonalba.

Ha új szerzemény termetét nézzük, akkor megállapíthatjuk: egyre inkább felnő ehhez a feladathoz a csapat…

Forrás:szon.hu, Fotó: Sipeki Péter