Nem lesz móka, kacagás
Nem lesz móka, kacagás

A Nyíregyházi SN NB I B-s férfi kézilabdázóinak külön pechje, hogy az eddig semmi extrával nem szolgáló nyár második felében, az éppen erre a periódusra „időzített” gatyarohasztó melegben kezdték a felkészülést…

A Nyíregyházi SN hosszú távra tervez a jelentősen megfiatalított, ambiciózus csapattal.

A Nyíregyházi SN NB I B-s férfi kézilabdázóinak külön pechje, hogy az eddig semmi extrával nem szolgáló nyár második felében, az éppen erre a periódusra „időzített” gatyarohasztó melegben kezdték a felkészülést. Az első tréningen persze még nem hajtotta szét a fiúkat Bécsi János edző, laza focival indított a társaság. Na, de majd a folytatás! Az garantáltan nem lesz móka, kacagás.

Elvégre, szinte teljesen új csapatot szükséges „összegyúrni” a bajnoki rajtig: a jónéhány távozó, no meg a seregnyi friss szerzemény miatt valóban munkásnak ígérkeznek a következő hetek. Mint azt már korábban taglaltuk, a korábbi juniorválogatott több tagja kötelezte el magát a nyíregyházi klubhoz: a jobbszélső Gidai Máté Szegeden is játszott, a jobbátlövő-irányító Tóth Patrik a PLER-ben kézilabdázott, az irányító Horváczki Márió pedig Algyőn. A két beállós közül Priczel Bence tagja volt a strandkézilabda-Eb-n negyedik magyar válogatottnak, míg a ferencvárosi nevelésű Székely Nikola ugyancsak hasznos lehet ezen a poszton. A balátlövő Boda Tamás Dabasról, a szélső Gyimesi Ádám Balmazújvárosban szerepelt legutóbb. A szintén Dabasról érkezett Gubó Alex nem szorul bemutatásra, a balátlövő korábban már erősítette a nyírségieket.

– Mondhatjuk, generációváltás történik a csapatnál, azt gondolom, a második vonal egyik legfiatalabb játékoskerete a miénk – nyomatékosította Varga Zsolt, szakmai igazgató. – Azért döntöttünk így, mert a 2018/19-es bajnokságban az első hatban kell majd végeznünk, mivel információnk szerint összevonják a keleti és nyugati csoportot, ezért az előttünk álló szezont az építkezésre használnánk, hogy a folytatásban már ne kényszerüljünk jelentős igazolásokra. Hiszem, ha a jelenlegi együttes egy teljes évet együtt tud tölteni, akkor jövőre megfelelhet a nagy kihívásnak, ráadásul nem kell új csapatot kialakítani, mint most, ami remélhetőleg előnyünkre szolgál a riválisokkal szemben. Nem titkolt tervünk, hogy ez az ambiciózus társaság hosszú távon biztosíthatja a nyíregyházi kézilabda stabilitását.

Traktorgumi, pótkocsikerék

Válogatott kínzóeszközökről gondoskodott Bécsi János edző és stábja a fiúknak. A felkészülés során traktorgumi (darabja 63 kg), pótkocsikerék átfordítása közben garantáltan a szálkásodnak majd a játékosok, az egyéb nyalánkságokról – mint például a keddi penzum részét képező egymás utáni két Cooper-teszt lenyomásáról – nem is beszélve. Varga Lászlóék egyébként eddig sem tunyultak, egyéni edzésterv alapján már két hete elkezdték a hosszútávú futásokat.

KM-KT, Forrás:szon.hu