Hogy Bakuban ne legyen baki
Hogy Bakuban ne legyen baki

Miként arról röviden már hírt adtunk, a magyar női röplabda válogatott – a Fatum-Nyíregyháza két játékosával, Tóth Fruzsinával és Villám Lillával soraiban…

Egy győzelem és két vereség a magyar válogatott fehérorosz túrájának mérlege.

Miként arról röviden már hírt adtunk, a magyar női röplabda válogatott – a Fatum-Nyíregyháza két játékosával, Tóth Fruzsinával és Villám Lillával soraiban – három mérkőzésen lépett pályára Fehéroroszországban. A mieink első meccsükön 3:1-re nyertek a Mincsanka Minszk ellen, miközben Villám csereként kapott lehetőséget.

Alberto Salomoni szövetségi kapitánya együttese második összecsapásán 3:0-ra alulmaradt az orosz Szeverjanka Cserepoveccel szemben. Ezen a találkozón ugyancsak bevetette a szakmai stáb, mégpedig kezdőként Villám Lillát, aki hét pontjával, a kilenc egységig jutott Szakmáry Gréta mögött, a második legeredményesebb magyarnak bizonyult. Az Európa-bajnokságra készülő együttes záróakkordként – kétjátszmás vezetés után – 3:2-es vereséget szenvedett a fehérorosz válogatottól, amely ugyancsak ott lesz a kontinensbajnokságon. Villám Lilla ismét a cseresorból állt be és jegyzett egy pontot.

A magyarok így a második helyen végeztek a tornán, a héten pedig Érden folytatják a munkát. A csapat szeptember 19-én utazik Bakuba, ahol 22-én játssza első Eb-csoportmeccsét a házigazda Azerbajdzsán ellen, majd Lengyelországgal és Németországgal találkozik.

Forrás:szon.hu