Tornamutatvánnyal indul a szezon
Tornamutatvánnyal indul a szezon

Meglehetősen hosszú, két hónapos felkészülést követően a jövő héttől élesre fordul a helyzet. Mármint a Fatum-Nyíregyháza női röplabdacsapata számára…

A Fatum-Nyíregyháza házigazdája lesz a Közép-európai Liga jövő heti nyitányának.

Meglehetősen hosszú, két hónapos felkészülést követően a jövő héttől élesre fordul a helyzet. Mármint a Fatum-Nyíregyháza női röplabdacsapata számára, amely október 3-án megkezdi szereplését – egyelőre a Közép-európai Ligában (MEVZA). A küzdelemsorozatban hat ország (Ausztria, Csehország, Horvátország, Szlovákia, Szlovénia, Magyarország) képviselteti magát, a tornarendszerű esemény egyik „nyitódarabját” október 3-5. között a Continental Arénában rendezik. A nyírségiek előbb kedden a szlovák Slavia EU Bratislava, majd két nappal később cseh VK UP Olomuc együttesével találkoznak.

Mindennek apropóján sajtótájékoztatót tartott a házigazda klub, ahol Kósa Árpád a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője további részletekkel is szolgált. Mint kiderült, valamennyi résztvevő nemzet a bajnokcsapatát is nevezte, így a Békéscsaba is színre lép, mellette a Fatum és a Vasas próbál maradandót alkotni – tehát az előző évadban dobogón végzett valamennyi magyar gárda megmutatja magát.

– A Közép-európai Ligában a négy közé jutás a terv, ami viszont nem elvárás, mert a bravúr kifejezés is kevés ahhoz, hogy ez megvalósuljon – szögezte le Kósa Árpád. – A bajnokság prioritást élvez, ugyanakkor a CEV-kupában is indulunk, amelynek második fordulójában kapcsolódunk be és ott garantáltan még nehezebb dolgunk lesz.

Nem elhanyagolható tény, hogy bár a válogatottal az Európa-bajnokságon járt Tóth Fruzsina és Villám Lilla visszatért, az argentin-spanyol Josefina Fernandez még oda van, ő október derekán érkezik. Tehát még mindig némileg foghíjas a létszám.

– Sportolók vagyunk, természetesen mindent megteszünk a minél eredményesebb szereplés érdekében, de nem titok, felkészülésnek tekintjük ezt a mérkőzéssorozatot – taglalta Horváth András edző. – Másfelől az is igaz, csaknem teljes kerettel először kedden tudtunk gyakorolni, persze, előre tudtuk, hogy így lesz. A csapatkapitány, Szombathelyi Szandra viszont már abszolút bevetésre kész.

– Nagyon kemény heteken vagyunk túl, profi körülmények között készülhettünk, minden adott ahhoz, hogy erősebbek legyünk, mint korábban. A hangulatra tavaly sem lehetett panasz, mivel az új játékosok gyorsan beilleszkedtek, most még inkább bizakodók vagyunk – ütött meg optimista hangot a nyíregyházi frontember.

Menetrend
Közép-európai Liga, 1. csoportkör, Nyíregyháza (Continental Aréna)

Október 3., kedd

Fatum-Nyíregyháza–Slavia EU Bratislava (szlovák), 18

Szerda

VK UP Olomuc (cseh)–Slavia EU Bratislava, 18

Csütörtök

Fatum-Nyíregyháza–VK UP Olomuc, 17.

Forrás:szon.hu