Ezért érdemes megfeszülni!
Ezért érdemes megfeszülni!

Horváth András jó kis csatát prognosztizált a Vasas elleni élvonalbeli női röplabdameccsre. A Fatum-Nyíregyháza edzője telibe trafált jóslatával, azt pedig talán maga sem hitte, hogy a felek csaknem két és fél óráig nyüstölik egymást…

Bár alulmaradt a Fatum, az ilyen mérkőzések szolgálják leginkább a sportág érdekét.

Horváth András jó kis csatát prognosztizált a Vasas elleni élvonalbeli női röplabdameccsre. A Fatum-Nyíregyháza edzője telibe trafált jóslatával, azt pedig talán maga sem hitte, hogy a felek csaknem két és fél óráig nyüstölik egymást. Egy apró bibi akadt, hogy a kisebbfajta ütközettel felérő összecsapást 3:2-re a fővárosiak nyerték… Mindez még messze nem tragédia, elvégre tengernyi találkozó vár még a főszereplőkre, arról a tényről nem beszélve, hogy mindkét oldalon akadtak hiányzók. Nem is akárkik. A nyírségieknél például a venezuelai válogatott, feladó, Genesis Franchesco sérülés miatt még egyszer sem lépett pályára, az argentin-spanyol Josefina Fernandez pedig a hét elején csatlakozik a csapathoz.
– Mindenképpen az ilyen mérkőzések szolgálják leginkább a fejlődést, arról nem beszélve, hogy ebből szűrhetjük le igazából, hol is tartunk valójában – taglalta a történteket Horváth András. – Természetesen szerettünk volna nyerni, de ha arra gondolok, hogy egy éve, ugyanebben az időszakban 3:0-ra kaptunk ki a Vasastól, joggal lehetünk optimisták. Kevésen, mondhatni hajszálon múlt a győzelem, azért dolgozunk, hogy legközelebb javunkra döntsön az a néhány labdamenet, amely ezúttal döntőnek bizonyult. Arra pedig számítani lehet, hogy a szezon második felében, amikor ketté válik a mezőny, a felsőházban hasonló hőfokú találkozók várnak ránk. De éppen ez a sportág érdeke, úgyhogy éppen emiatt kell megfeszülni minden nap, minden pillanatban.

Röplabda: NB I., női

B csoport, további eredmények: Kaposvár–Palota 3:0, TFSE–MTK Budapest 1:3
Az állás: 1. Kaposvár 6 pont, 2. Vasas 5, 3. Fatum-Nyíregyháza 4. MTK 3, 5. TFSE 0 (1:6), 6. Palota 0 (0:6)

Forrás:szon.hu