„Gólkirályjelöltek” mindkét oldalon
„Gólkirályjelöltek” mindkét oldalon

Eddig mind a négy hazai mérkőzését megnyerte az ősszel a Nyíregyháza Blue Sharks, amely pénteken (kezdés 17 órakor) azért lép fel a Continental Arénában, hogy a Békés elleni skalpot is begyűjtse a férfi NB I B csoportban…

A hazai pályán veretlen Nyíregyháza Blue Sharks az idegenben még nyeretlen Békést fogadja pénteken.

Eddig mind a négy hazai mérkőzését megnyerte az ősszel a Nyíregyháza Blue Sharks, amely pénteken (kezdés 17 órakor) azért lép fel a Continental Arénában, hogy a Békés elleni skalpot is begyűjtse a férfi NB I B csoportban. Míg a nyíregyháziak mérlege eddig négy győzelem és két vereség, addig a békésieké ennek éppen a fordítottja: két siker és négy fiaskó. Abban az értelemben viszont egyezést mutat a küzdő felek mutatója, hogy a Békés is veretlen otthon és nyeretlen idegenben.

– Természetesen győzni szeretnénk, de nem számítunk arra, hogy könnyű dolgunk lesz – mondta Sitku Ernő, a Kék Cápák szakmai igazgatója. – A békésiek már nyertek meccseket ebben a bajnokságban, és hozzánk hasonlóan ők is megszorongatták idegenben az Oroszlányt. Arról nem beszélve, hogy a leginkább meghatározó játékosuk a minden hájjal megkent center, Koma Dániel, aki ellen nehéz lesz védekeznünk, főként úgy, hogy Czinger Zoltán sérülés miatt nem játszhat.

Ehhez egy adalék, hogy Koma 22.2-es pontátlaggal vezeti a bajnokság „góllövőlistáját”, nyomában szorosan ott van a 22.17-es értékkel rendelkező nyíregyházi Czura Attila. Ebből a szempontból is érdekes meccs előtt állunk.

Forrás:szon.hu