Komolyan vett kupafellépés
Komolyan vett kupafellépés

Rég volt, de igaz volt, amikor Eger a sportág fellegvárának számított. A hevesi női röplabdacsapat a kilencvenes évek derekán zsinórban ötször nyert magyar bajnokságot, azóta viszont nagyot fordult a világ…

A szép múltú Eger vendégeként csak a továbbjutás lehet a Fatum célja.

Rég volt, de igaz volt, amikor Eger a sportág fellegvárának számított. A hevesi női röplabdacsapat a kilencvenes évek derekán zsinórban ötször nyert magyar bajnokságot, azóta viszont nagyot fordult a világ. A szebb napokat látott együttes hosszú ideje az NB II-ben érdekelt, így a szerdán esedékes, Fatum-Nyíregyháza elleni Magyar Kupa-meccs is egyértelműnek tűnik. Vagyis, az élvonalban szereplő nyírségiek idegenben is abszolút favoritként lépnek pályára a legjobb nyolc közé jutásért kiírt találkozón.

– Valóban, rendkívül szép múltja van az Egernek, viszont a jelenlegi csapatról keveset tudunk, mondhatni, ismeretlen számunkra – fejtegette Horváth András, a nyíregyháziak szakvezetője. – Mindenesetre, mint minden meccset ezt is nagyon komolyan vesszük, annál is inkább, mert egy mérkőzés dönt a továbbjutásról, Nekünk pedig még remélhetőleg, lesz még néhány kupacsatánk.

Forrás:szon.hu