Az Asterix sem sebezhetetlen
Az Asterix sem sebezhetetlen

Talán nem túlzás kijelenteni, a Fatum-Nyíregyháza női röplabda együttese számára most kezdődik a tánc. Mert bár a szezon javában tart, a bajnoki csatározás java a jövő évre marad, keddre (kezdés: 18 óra) viszont igazán kemény leckét írtak elő…

A Fatum-Nyíregyháza keddi CEV-kupa ellenfele vezeti a belga bajnokságot, bár legutóbb éppen kikapott.

Talán nem túlzás kijelenteni, a Fatum-Nyíregyháza női röplabda együttese számára most kezdődik a tánc. Mert bár a szezon javában tart, a bajnoki csatározás java a jövő évre marad, keddre (kezdés: 18 óra) viszont igazán kemény leckét írtak elő: a legjobb tizenhat közé jutásért esedékes CEV-kupa-párharc nyitányaként a belga bajnok Asterix Avo ellen lép színre a Horváth-gárda a Contiental Arénában. A bevereni székhelyű vendégcsapat a Bajnokok Ligájából „zuhant át” a második számú nemzetközi küzdelemsorozatba, ezzel együtt a találkozó nyilvánvalóan nagy kihívás elé állítja a házigazdát. A Gert van de Broek irányította látogatók jelenleg vezetik a hazai bajnokságot, lehetőségeikről pedig sokat mondó adat, hogy a hírek szerint költségvetésük hatszorosa a „mieinknek”.

Nem mellékesen magas szerkezetű együttessel érkeznek, két egyaránt 192 centiméteres „égimeszelő” (név szerint Silke van Avermaet és Nathalie Lemmens) erősíti soraikat. Azért otthon sem sebezhetetlenek, a hétvégi aktuális mérkőzésükön konkrétan 3:2-re kikaptak Richa Michelbeke csapatától.

– Természetesen amennyi információt csak lehetett, begyűjtöttünk az ellenfélről – taglalta Horváth András, a nyíregyháziak szakvezetője. – Több felvételt láttunk, akadt köztük bajnoki és nemzetközi meccs, annyit leszűrhettünk, hogy gyors játékra törekvő, jelentős erőt képviselő csapat. Ez mondjuk nem meglepő, a belgák rendszerint kijutnak az Európa-bajnokságra, magas röplabdakultúrával rendelkeznek, szép karriert befutó játékosokat neveltek ki. A feladat adott, egy nemzetközi mérkőzés, különösen ebben a kupasorozatban sohasem egyszerű mutatvány. Alázatos teljesítményre lesz szükség, végig kell „gürcölni” a találkozót, nem mellékesen agresszívan nyitni, hogy ne engedjük érvényesíteni az akaratukat.

A visszavágót január 10-én rendezik Beverenben.

Forrás:szon.hu