Jön a Vasas elleni rangadó
Jön a Vasas elleni rangadó

Ugyan az alapszakasz első köre éppen a szombati mérkőzéssel zárul, de mégis csak évet váltottunk, és nem is áll annyira rosszul a jó formába lendülő Nyíregyháza Blue Sharks a férfi NB I B csoportban, hogy ne tervezhessen bátran a bajnokság hátralévő részére…

A házigazda zsinórban öt, a vendég nyíregyháziak négy győzelemmel várják az évnyitó mérkőzést.

Ugyan az alapszakasz első köre éppen a szombati mérkőzéssel zárul, de mégis csak évet váltottunk, és nem is áll annyira rosszul a jó formába lendülő Nyíregyháza Blue Sharks a férfi NB I B csoportban, hogy ne tervezhessen bátran a bajnokság hátralévő részére. A Kék Cápák a tabella harmadik helyén állva befogták a második Veszprémet (mindkét csapat 9 győzelem/3 vereség mutatóval áll), és két sikerrel vannak lemaradva az éllovas Oroszlánytól (11/1), amely a második körben mindkét fő riválisához utazik majd. Tudva azt, hogy minden a rájátszásban dől el, lehet most nagyokat álmodni?

– Tisztában vagyunk a helyzetünkkel, az öltözőben sokat beszélünk róla, de a célkitűzés nem változott, a tavalyi ötödik helyezésünket felülmúlva az első négy között szeretnénk zárni a bajnokság végén – válaszolta Sitku Ernő, a Blue Sharks szakmai igazgatója. – Ebben persze az is benne van, hogy minél előkelőbb helyen…

A következő hetekben sok minden eldől, hiszen egymást követik a meccsek, és jönnek a rangadók is. Elsőként a Vasas Akadémia elleni szombati idegenbeli meccs is ide sorolható, hiszen a fővárosiak a zsinórban négy győzelemnél tartó nyíregyháziaknál is hosszabb veretlenségi sorozattal rendelkeznek.

– Tiszteletreméltó a Vasas öt meccsből álló győzelmi sorozata, az pedig különösen, hogy ebben az időszakban az éllovas Oroszlányt is legyőzte, ráadásul idegenben – folytatta Sitku Ernő. – Ugyanakkor, mint minden meccset, a szombatit is meg szeretnénk nyerni, még akkor is, ha van nehezítő körülmény, hiszen a mezőnyben egyedül a Vasas csarnokában, a Sport 11-ben műanyag a borítás, ami azért másként „viselkedik”, mint a parketta. Erre azonban nem foghatunk majd semmit, ugyanolyan lendületes kosárlabdával szeretnénk kirukkolni, ahogyan azt az utóbbi meccseinken is tettük.

Jó hír, hogy a Kék Cápák teljes vértezetben várják a mérkőzést, immár a bajnokság elején lábközépcsont-törést szenvedett Czinger Zoltán is bekapcsolódott az edzésmunkába, és előbb-utóbb ő is bevethető lesz. Mi másban, mint a csapatmunkában bízhatnak elsősorban a szombati vendégek, ugyanakkor az egyéni mutatók terén is jól állnak a kulcsemberek, hiszen Czura Attila 23.25-ös átlaggal továbbra is vezeti a bajnoki pontlistát (Srdjan Sztojanovics neve csak azért nem bukkant meg fel a dobogósok között, mert még nem játszott elegendő számú meccset a listára kerüléshez), Nagy Krisztián (9.83-as értékkel) a legjobb lepattanózó, Bus Iván (a mezszámának megfelelő 7-es átlaggal) pedig második a gólpasszlistán.

Forrás:szon.hu