Távolról sem ment jól a játék
Távolról sem ment jól a játék

Az rendben van, hogy minden kezdet nehéz, de hogy az évkezdet ennyire ne legyen egyszerű!? Az idei első NB I B csoportos meccsét játszó Nyíregyháza Blue Sharks a negyedik percben szerezte első pontjait szombaton a Vasas…

A férfi kosárlabda NB I B csoportban szereplő nyíregyháziak négy meccs után veszítettek újra a zsinórban hatodszor győztes Vasas ellen.

Az rendben van, hogy minden kezdet nehéz, de hogy az évkezdet ennyire ne legyen egyszerű!? Az idei első NB I B csoportos meccsét játszó Nyíregyháza Blue Sharks a negyedik percben szerezte első pontjait szombaton a Vasas otthonában, az első nyolc kísérletéből (melyek közül hat volt hárompontos) csak egy tripla akadt be, az ellenfél pedig 17–7-re, és 20–9-re is vezetett, miközben a kényszercenter Nagy Krisztián két faultja miatt a kispadon ült.

Aztán a második negyed elején már 20–20 volt az állás, mert az ezidő alatt 11 pontig jutó Srdjan Sztojanovics beindult és Sitku Mártonnak is beakadt egy hármasa. De az egyenlítéssel nem oldódott meg minden gond, mert a kintről nagyon rosszul célzó Cápák megint tízpontos hátrányba kerültek, miközben nemcsak Nagy Krisztiánnak, hanem az őt váltó Szondi Ákosnak is összegyűlt három személyi hibája.

Nemcsak a harmadik negyed elején már négyfaultos csapatkapitány, hanem Czura Attila pontjai is nagyon hiányoztak, a Vasas pedig 15 ponttal ugrott meg. Még szerencse, hogy 53–38 után Bus Iván pontjaival kapaszkodni kezdtek a vendégek, és 60–54-ről, vagyis lőtávolon belülről indult az utolsó játékrész.

Ami aztán hét gyors Vasas-ponttal kezdődött, és bár a végén pánikszerűen zárkózó vendégek egyszer még feljöttek öt pontra (78–73), a házigazda előnye kitartott a Nagy Krisztián kipontozódásával a palánk alatt sem túl hatékony, távolról pedig egészen rosszul célzó (5/33, 15%), veretlenségét négy meccs után elveszítő nyíregyháziakkal szemben.

NB I B csoport: Férfiak

13. forduló

Vasas Akadémia–Nyíregyháza Blue Sharks 82–73 (20–18, 22–15, 18–21, 22–19)

Sport 11 Sportcentrum, 150 néző, v.: Surányi, Szakáll I., Kéri.

Blue Sharks: Bus I. 21/3, Czura 4, Sztojanovics 28/9, Mokánszki, Nagy K. 7. Csere: Szondi Á. 2, Sitku M. 9/3, Oláh Z. 2, Demeter Á. Edző: Siska János.

Forrás:szon.hu