Senki többet: Veszprém, először!
Senki többet: Veszprém, először!

Két egymást követő meccsen is a Veszprém ellen lép pályára a Nyíregyháza Blue Sharks, előbb idegenben, aztán otthon. Az első meccsen nagyjából az a tét, hogy nyitott marad-e a verseny a két csapat között a a bajnokságban…

A pénteki idegenbeli bajnokival kezdődik a Blue Sharks bakonyiak elleni kétrészes párharca.

Két egymást követő meccsen is a Veszprém ellen lép pályára a Nyíregyháza Blue Sharks, előbb idegenben, aztán otthon. Az első meccsen nagyjából az a tét, hogy nyitott marad-e a verseny a két csapat között a a bajnokságban, az alapszakasz második helyéért folytatott versenyben, a szerdainak egy kicsit konkrétabb: hogy melyik csapat jut be a Hepp-kupa négyes döntőjébe. Előbb azonban maradjunk a bajnokinál.

– Az első hely egy picit már messze van, pénteken kiderülhet, hogy számolhatunk-e még a másodikkal – mondta a férfi NB I B csoportban a harmadik helyen álló Blue Sharks szakmai igazgatója, Sitku Ernő. – Jó hír, hogy Czinger Zoltán egész héten velünk edzett, így végre bevethető lesz. Olyan csapattal játszunk, amelynek meghatározó játékosai, Hegedüs Gergely, Körtélyesi Gergely vagy éppen a Nyíregyházán is ismert Helmeczi András éveket húztak le az élvonalban, mellettük jól teljesítő bosnyák légiósuk is van Nebojsa Pavlovic személyében. Ellenük nem lesz egyszerű, de természetesen győzni szeretnénk.

Ez hazai pályán sikerült, a második fordulóban kellemes meglepetést szolgáltatott a Blue Sharks azzal, hogy 74–69-re legyőzte a tavalyi bajnokság második helyezettjét.

– Ebbe kapaszkodhatunk is, de a gond az, hogy idegenben játszunk, ahol szoktak gondjaink lenni – így Sitku Ernő. – Például azzal, hogy rosszul kezdünk egy-egy mérkőzést, mint legutóbb a Vasas ellen is. Jó erőben vagyunk, így fizikálisan képesek lehetünk a fordításra, de mentálisan nem mindegy, miként kezdjük el a meccset. Erre most is oda kell figyelnünk.

A hétközi fordulóban a nyíregyháziak nem léptek pályára (a jövő szombatra halasztották a Bonyhád elleni meccsüket), a Veszprém könnyed győzelmet aratott a Honvéd otthonában.

NB I B csoport
Férfiak, 14. forduló

Eredmények: Tehetséges Fiatalok–Nagykőrös 65–104, Vasas Akadémia–Békés 92–54, Miskolci EAFC–Pécsi VSK-Kronosz Kiadó 77–76, Vásárhelyi KS–MTK Törökbálint 83–72, Bp. Honvéd–Veszprém 78–101. A nyíregyháza Blue Sharks–Bonyhád mérkőzést január 20-ára, a Győr–Oroszlány összecsapást január 31-ére halasztották.

Forrás:nyiregyhaza.hu