Izgalmak nélkül, száz pont felett
Izgalmak nélkül, száz pont felett

Sikerrel zárta négy részből álló idegenbeli turnéjának első darabját a Nyíregyháza Blue Sharks. Az NB I B csoportos férficsapat a szombat esti győri fellépését, ahogy esélyeshez illik, az alapot Srdjan Sztojanovics első…

Fölényes győzelmet aratott Győrben a Nyíregyháza Blue Sharks NB I B csoportos férfi kosárlabda-csapata.

Sikerrel zárta négy részből álló idegenbeli turnéjának első darabját a Nyíregyháza Blue Sharks. Az NB I B csoportos férficsapat a szombat esti győri fellépését, ahogy esélyeshez illik, az alapot Srdjan Sztojanovics első negyedben szerzett három triplája adta meg.

A második negyednek egy feladata volt: tartani az elején megszerzett előnyt, miközben a kispadról egyre többen lehetőséghez jutottak. A harmadik felvonásban szigorított védekezésén a Blue Sharks, a megszerzett labdák és elhibázott győri dobások után sorra szerezték a kosarakat, és abban a tíz percben huszonkét pontot vertek ellenfelükre.

Kihasználva, hogy Sztojanovics pihent, Nagy Krisztián pontszámban utolérte őt 21-nél, Mokánszki Máté hibátlan mezőnymutatóval jutott el tízig, Bus Iván pedig a társakat szolgálta ki, három negyed után 16 (!) gólpassznál tartott.

A végén pedig 17-ig jutott, miközben a pontokat is el kezdte gyártani, így 37-es értékindexével a vendégek irányítója lett a mérkőzés legértékesebb játékosa. A pontszerzők különversenyét végül a csapat századik pontját is szerző Nagy Krisztián nyerte. Más izgalom nem maradt a végére.

NB I B csoport: Férfiak

17. forduló

SZESE Győri KC–Nyíregyháza Blue Sharks 75–109 (18–26, 23–21, 16–38, 18–24)

Győr, 100 néző, v.: Esztergályos, Magyari, Benedek Z.

Blue Sharks: Bus I. 13/3, Czura 11/6, Sztojanovics 22/12, Mokánszki 10/6, Nagy K. 23/6. Csere: Sitku M. 5, Oláh Z. 17/3, Czinger 2, Fazekas Cs. 6/3, Vida Z., Farkas D. Edző: Siska János.

Forrás:szon.hu