Több ezren mondtak igent az Álompár esküvői kiállításra
Több ezren mondtak igent az Álompár esküvői kiállításra

Már a szombat reggeli kapunyitáskor is kisebb tömeg várta, hogy elkezdődjön lapunk Álompár kiállítása és vására, az érdeklődés pedig egészen a vasárnap esti zárásig kitartott: a rendezvényen több ezren keresték fel a csodaszép standokat…

Már a szombat reggeli kapunyitáskor is kisebb tömeg várta, hogy elkezdődjön lapunk Álompár kiállítása és vására, az érdeklődés pedig egészen a vasárnap esti zárásig kitartott: a rendezvényen több ezren keresték fel a csodaszép standokat.

Az érdeklődők, amellett, hogy megismerhették az újdonságokat, hasznos előadásokat hallhattak többek között a házasságkötés jogi kereteiről, de virágkötészeti, sminkes és táncbemutatókat is láthattak. A rendezvény csúcspontja a vasárnap délutáni Álompár vetélkedő volt, amelyet Bartha Ágnes és Pankotai Richárd nyertek.

A korai kezdés ellenére kisebb tömeg várakozott a nyíregyházi Continental Aréna előtt szombat reggel kilenckor, ugyanis ekkor nyitotta meg kapuit lapunk idei Álompár esküvői kiállítása és vására. A beléptetés gyorsan ment, s ahogy felkerült a csuklónkra a piros szalag, a fiatal párok, népes családok és baráti társaságok között lépkedve belevethettük magunkat a standok sűrűjébe. „Istenem, ez csodaszép!” – szálltak a főként női sóhajok a tüllöket, fátylakat, menyasszonyi ruhákat látva, de a vőlegények sem voltak restek közelebbről megszemlélni az öltönyöket. „Ez mandulás, ugye?” – érdeklődött egy örömanya a sütemények sűrűjében, közben egy hang azt bizonygatta a hátunk mögött, hogy ha jó fotóst akarunk a nagy napra, ne is keressünk tovább, megtaláltuk a legjobbat.

Hagyományos esküvő

– A magabiztosság fontos – jegyezte meg Snekszer Fanni és zsebre tette a felé nyújtott névjegykártyát. Mint később kiderült, csak illedelmes volt, hiszen már régen tudják, ki fogja megörökíteni a nagy napon az előkészületeket, a ceremóniát és az azt követő bulit. A 22 éves lány és vőlegénye, a 24 esztendős Kató Marcell esküvőjének időpontja már kőbe van vésve, fél év, és hivatalosan is egy pár lesznek. – Mind a ketten a nyíregyházi Kodály-iskolában tanultunk, ahol minden évben rendeznek sportnapot. Hagyomány, hogy a felsős lányok almával kínálják a diákokat, és bár Marci nem volt éhes, kért egy halom gyümölcsöt – mesélte mosolyogva megismerkedésük történetét Fanni. – Aztán az élet különsodort minket, de amikor újra találkoztunk Budapesten, kiderült, hogy tíz percre lakunk egymástól. Másfél éve vagyunk egy pár, és hat hónap múlva összeházasodunk. Hagyományos esküvőt tervezünk, megjelennek benne a nyírségi szokások. Nálunk a szűk család is egészen nagy, így a barátokkal együtt úgy nyolcvanan ünneplünk majd együtt.

Hogyan veszi ki a részét egy férfi az esküvői előkészületekből? – szegeztük a kérdést a vőlegénynek. – Grafikusként a fotós-videós kiválasztása volt a legfontosabb feladatom. Nézegettem a kínálatot, a beállításokat, vágásokat, hiszen ehhez értek, de részt veszek a meghívók tervezésében is. Nyilván nem stresszelem túl az egészet – jegyezte meg Marcell, s hozzátette: készítettek egy ütemtervet, pontról pontra haladtak, így mindenre volt és van idejük. Az első az időpontkérés volt, a helyszín, a zene és a vőfély kiválasztása tűnt a legfontosabb lépésnek. Amikor ezek megvoltak, a fotós és a videós leszervezése következett.

Pókemberes tortájuk lesz

– Most tartunk az öltözéknél – vette át a szót Fanni. – Én egy pánt nélküli, alul hullámfodros, rózsaszínes árnyalatú ruhát fogok viselni, Marci állógalléros öltönye pedig még készül. Fiatalok vagyunk, nem vesszük annyira komolyan a dolgokat, például a fiúk nyakkendője és a tortánk is pókemberes lesz, a koszorúslányok ruhájával kapcsolatban annyi megkötésünk volt, hogy legyen sötétkék, de mindenki az alkatához illőt választ. Van egy közös tetoválásunk, ami valószínűleg meg fog jelenni a dekorációban is: ocelotrobotokat ábrázol, amiket ha egymás mellé teszünk, egy harmadikká olvadnak össze.

A döntőbe jutott párok közel egymillió forint értékű ajándékkal térhettek haza

Vidám feladatokat kellett megoldaniuk az Álompár viadal döntőseinek, akik közül nagy csatában végül Bartha Ágnes és Pankotai Richárd szerezték meg a győzelmet Derzsi Helga és Csombók Csaba (jobb szélen), illetve Tarnai Enikő és Treszkai József (bal szélen) előtt.

A negyedik helyen Kocsi Ágnes és Gyulai Dávid (az övék volt a 4-es sorszám), az ötödiken pedig Hódi Enikő és Kertész Attila végeztek. A párok közel egymillió forint értékben nyertek ajándékokat A. rendezvény fő támogatója, az NHB Bank fiókhálózati irányítási vezetője, Gálhidi Attila.

Ünnepi köszöntők

– Három jelentős anyakönyvi esemény öleli fel az ember életét, melyből kettő, a születés és a halál törvényszerű, de bízom benne, hogy sokaknak a harmadik, a házasság örömében is részük van és lesz. Nagy örömmel ad helyet a város az ilyen típusú rendezvényeknek, hiszen a házasság a mai világban is fontos esemény. Ahogy én látom, a konzervatív értékek mindig „divatban maradnak”: Nyíregyházán évente 500–550 házasságkötésben segédkezünk munkatársaimmal – mondta dr. Szemán Sándor címzetes főjegyző.

Varga Zsolt, kiadóvállalatunk értékesítés-fejlesztési vezetője az Álompár esküvői kiállítás és vásár történetét összegezve elmondta: ahogy nőtt az érdeklődés a kiállítók és a közönség részéről, úgy fejlődött a rendezvény kínálata és programja is, amihez új, nagyobb helyszínt kellett találnunk tavaly. A megújult Continental Aréna pedig tökéletes otthona a kiállításnak.

Nyéki Zsolt, a Kelet-Magyarország főszerkesztője Dan Ariely-t idézte, aki szerint a pároknak a ceremónia előtt alaposan meg kell tervezniük az esküvőjüket, és csak akkor belevágniuk a házasságba, ha még mindig kedvelik egymást. – Itt most minden feltétel adott a gyors és eredményes előkészülethez. Mondják azt is, hogy amilyen az esküvő, olyan lesz a házasság is. Kívánom, hogy – a mi segítségünkkel is – találják meg a párok a legjobb megoldásokat, szakembereket, s legyen az esküvőjük feledhetetlenül nagy élmény, és éljenek boldog házasságban hosszú-hosszú ideig.

A rendezvény főtámogatója, a Növekedési Hitelbank Zrt. képviseletében Gálhidi Attila fiókhálózati irányítási vezető méltatta a kiállítást, s bejelentette: egy éven belül Nyíregyházán is bankfiókot nyit az NHB Zrt., de hogy hol, az legyen egyelőre titok. Annyit azonban elárult, hogy meglepően innovatív helyen lesz az új iroda.

Forrás:szon.hu