Nem elvesztett arany, megnyert ezüst
Nem elvesztett arany, megnyert ezüst

A tavalyi, Győrben elért harmadik után egy helyezést előrelépett a Hepp-kupában a Nyíregyháza Blue Sharks, mégis egy évvel ezelőtt, a bronzmeccs győzteseként lehetett mosolygós-tombolós fotót készíteni…

Bus Iván mondandója összecseng az edzőjéével: a bajnoki döntőben kell visszavágni az Oroszlánynak.

A tavalyi, Győrben elért harmadik után egy helyezést előrelépett a Hepp-kupában a Nyíregyháza Blue Sharks, mégis egy évvel ezelőtt, a bronzmeccs győzteseként lehetett mosolygós-tombolós fotót készíteni az NB I B csoportos férficsapatról. Szemben a mostanival, amikor a Debrecenben elvesztett finálé után komoly ábrázattal álltak oda a játékosok a kamera elé – ezüstéremmel a nyakukban.

– Kicsit persze, hogy savanyú a szőlő, de az a helyes megközelítés, amit Sitku Ernő szakmai igazgató mondott nekünk a meccs után, hogy az ezüstöt is meg kellett nyerni – mondta az Oroszlány ellen 95–81-re elveszített döntőt követően a négyes döntő mindkét meccsén remekül kosárlabdázó nyíregyházi irányító, Bus Iván. – Az Oroszlány elleni két bajnokit úgy vesztettük el, hogy egy-egy labdán múlott a győzelmünk, itt most valamivel nagyobb különbség alakult ki a végére, de csak a büntetőzés miatt. Harmadjára is kikaptunk tőlük, de büszke vagyok a csapatra, hiszen a kupában jó eredményt értünk el, és folytatjuk tovább a munkát a bajnokságban, mert előbb-utóbb szeretnénk elkapni őket.

Erre emberi számítás szerint a bajnoki döntőben nyílhat majd lehetőség. Ezek szerint Bus Iván is arra számít, mint Siska János edző, aki lapunk keddi számában nyilatkozott úgy, hogy döntőbe várja a csapatot, és ott szeretnének visszavágni az Oroszlánynak az eddigi vereségekért.

– A szezon eleje óta arra készülünk, hogy a toronymagas bajnokesélyesnek kikiáltott Oroszlányt megfosszuk a feljutástól – jelezte a csapat eltökélt szándékát Bus Iván. – A legutóbbi bajnokinkon a Honvéd ellen nagyon csúnya vereséget szenvedtünk, ilyen nem fordulhat elő többször. Szombaton, az MTK ellen, ugyancsak idegenben szeretnénk kiköszörülni a csorbát, majd meg kell nyerni a soron következő meccseket is, hogy lehetőségünk legyen az alapszakasz második helyén végezni, ami által a rájátszásban egészen a döntőig miénk lenne a pályaelőny.

Maradva a vasárnapi meccsnél, miként a két csapat januári bajnokiján, most is gyorsan nagy előnyre tett szert a végül vesztes Blue Sharks. Lehet, hogy túl korai volt a vezetés?

– Az elején extázisban játszottunk, jó volt a védekezés, amiből gyorsan tudtunk indulni, s Fazekas Csaba valamint Srdjan Sztojanovics is remekül dobott kintről – így a 24 éves irányító. – A harmadik negyedben is volt kisebb-nagyobb előnyünk, de az szerintem minket zavart meg, amikor az ellenfél edzőjét kiállították. Nem szeretnék semmit a játékvezetőkre fogni, de ott mintha elkezdtek volna kompenzálni, több keményebb ütközést nem fújtak le, és ez elég is volt ahhoz, hogy újra felzárkózzanak az oroszlányiak, majd a hosszabb cserepadnak köszönhetően meg is nyerjék a mérkőzést.

Forrás:szon.hu