Nem nagy dolog, de kellemetlen
Nem nagy dolog, de kellemetlen

A mondás szerint háromig nem áll meg a baj. Most már ezt is tudja Czinger Zoltán, a Nyíregyháza Blue Sharks NB I B csoportos férficsapatának kosárlabdázója, aki ebben a szezonban lábközépcsont-törés…

A három közül az orrtörés volt kevésbé vészes, de Czinger Zoltánnak speciális maszkot kell viselnie.

A mondás szerint háromig nem áll meg a baj. Most már ezt is tudja Czinger Zoltán, a Nyíregyháza Blue Sharks NB I B csoportos férficsapatának kosárlabdázója, aki ebben a szezonban lábközépcsont-törést, vállficamot és orrtörést is szenvedett már.

Utóbbit edzésen, épp a múlt hétvégi, Békés elleni idegenbeli mérkőzést (93–85-re nyertek a Cápák) megelőző utolsó gyakorláson, miután véletlenül lekönyökölte csapattársa, Srdjan Sztojanovics. Most már csak az a kérdés, hogy miként lehet így „elbánni” egy 215 centis játékossal?

– Úgy, hogy edzéseken is ugyanolyan kemény a játék, mint meccseken, és előfordulhatnak olyan szituációk, amikor mások is felugranak, és találkozik a könyöke az én orrommal – mondta Czinger Zoltán. – Máskor is, más csapataimnál is jártam már így, nem nagy dolog, de azért nem kellemes. Úgy gondoltam, hogy megúszom kórházi ellátás nélkül, de Sitku Ernő szakmai igazgató szorgalmazta, hogy edzés után menjek be az ügyeletre, ahol kiderült, hogy eltört az orrom. Vissza is kellett rakni a helyére, az orvos mondta, hogy nem fog jobban fájni, mint az ütés, amely során eltört. Hát, tényleg nem fájt jobban…

A szülővárosába nyáron, Zalaegerszegről visszatért, előtte Pakson is megfordult center mi másban reménykedhet, mint hogy ezzel véget ért a bajnokságbeli kálváriája.

– Októberben, a Honvéd elleni meccsen a lábközépcsontom tört el, aztán abból felépülve, a Bonyháddal szembeni hazai találkozón a vállam ficamodott ki, azt is a helyére kellett rakni, az is elég kellemetlen volt – így Czinger Zoltán. – Még ez az orrtörés a legkevésbé vészes a három sérülés közül, hiszen a jelek szerint csak a békési meccset kellett kihagynom, szerdán már megérkezett a speciális maszkom, amelyben vasárnap, a pécsiek ellen már pályára is tudok lépni.

A Blue Sharks hat fordulóval az alapszakasz zárása előtt a harmadik helyen áll a másodosztályban, három győzelemmel lemaradva az általuk kétszer legyőzött, ám második Veszprémtől. Temetni kell már azon reményeket, hogy az alapszakasz végére változzon a sorrend?

– Nem feltétlenül, sőt, én kifejezetten bizakodó vagyok – vette elő optimista énjét a center. – Számunkra is kijöhet még a lépés az alapszakasz hajrájában és a riválisok is botolhatnak még, mondjuk az éllovas Oroszlány ellen, amellyel még többen is játszanak. Az a fontos, tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy a lehető legjobb pozícióban zárjuk az alapszakaszt, aztán a lényegi kérdések úgyis a rájátszásban dőlnek majd el.

Aminek nyilván Czinger Zoltán is részese akar lenni. Maszkkal vagy anélkül, de újabb sérüléstől mentesen.

Forrás:szon.hu