Ismét nyíregyházi siker
Ismét nyíregyházi siker

Az újpesti győzelem után hazai környezetben fogadta a Fatum Nyíregyháza a női röplabda Extraliga elődöntőjében az UTE együttesét. A két csapat ott folytatta az első játszma elején…

Ismét nyíregyházi siker az Újpest ellen – egy győzelemre a döntőtől a Fatum. Szettet sem veszítettek a női röplabdások.

 Az újpesti győzelem után hazai környezetben fogadta a Fatum Nyíregyháza a női röplabda Extraliga elődöntőjében az UTE együttesét. A két csapat ott folytatta az első játszma elején, ahol a fővárosban abbahagyta, azaz szoros volt az állás. 8-13-ra aztán megléptek a lilák, de jó nyitásokkal és pontos támadásokkal felzárkózott a Nyíregyháza, fordított, majd megnyerte a játékrészt. Valdez mellett Matic volt ekkor ponterős.

A második játszmában is maradtak a jó hazai szervák, melyek fogadása sok gondot okozott az újpestieknek. 12-9 után viszont egyenlítettek a vendégek, és 18-19-ig szoros is volt a szett. Ekkor azonban lényegesen pontosabb volt a Nyíregyháza, és nyerte a második játékrészt is. Genesis Francesco amellett hogy jó labdákat adott többször is becsapta az ellenfelet, a centerek remekül blokkoltak, és Fernandez is rendre betalált. A harmadik játszma már-már örömjátékot hozott. Hamar meglépett a Fatum Nyíregyháza, és látszott, a vendégek lélekben feladták a csatát. Első meccslabdájukat értékesítették a mieink és 3-0-ra győztek, így a három nyert meccsig tartó párharc során 2-0-ra vezetnek. Folytatás Budapesten.

Fatum Nyíregyháza – UTE 3-0 (17, 22, 16)

Continental Aréna, 1100 néző

Nyíregyháza: G. Francesco 5, Valdez 12, Matic 11, Fernandez 11, Kalotai 5, Kalicanin 10

Csere: Tóth (liberó), Villám

Hollósy László vezetőedző: – Ma még örülünk a második sikernek, holnaptól viszont készülünk a harmadik mérkőzésre, mert a párharcot még nem nyertük meg.

Forrás:nyiregyhaza.hu