Döbbenetes befejezés
Döbbenetes befejezés

Hat perc alatt 18–7-es hátrányba került a Nyíregyháza Blue Sharks a Vasas elleni NB I B csoportos negyeddöntő harmadik mérkőzésén, amely a nagy vihart kavart vasárnapi összecsapás után a továbbjutásról döntött…

A végén öt perc alatt 13 pontos előnyt adott le, és nem jutott be a négy közé a Blue Sharks.

Hat perc alatt 18–7-es hátrányba került a Nyíregyháza Blue Sharks a Vasas elleni NB I B csoportos negyeddöntő harmadik mérkőzésén, amely a nagy vihart kavart vasárnapi összecsapás után a továbbjutásról döntött.

Hazai részről a büntetők éppúgy kimaradtak, mint a ziccerek és középtávoli dobások, és mivel a Vasas játékosainak keze nem remegett meg (21–34), úgy tűnt, a vendégek játszanak teher nélkül. A Cápák részéről előbb a védekezés állt össze, majd a támadás is javulni kellett, fel is jöttek két pontra, de a nagyszünet előtti utolsó ziccer a Vasasé volt.

A harmadik negyed nagy rohanásában Nagy Krisztián kétszer egyenlített, majd Bus Iván betörése után először a meccsen megvolt a Cápa-előny (51–49). Sztojanovics triplájával és duplájával, Fazekas Csaba labdaszerzés utáni zsákolásával ezen a meccsen éterinek mondható hazai előny (64–55) alakult ki hét perccel a vége előtt. Ezt Bus Iván triplával növelte tíz pont fölé az időkérés után, majd kevesebb mint öt perccel a vége előtt 71–58-ra vezettek a hazaiak.

Elkezdett olvadni az előny, négy perccel a vége előtt Siska János edzőt második technikaival kiállították. A Vasas három gyors triplával 73–72-re jött fel, majd egy támadólepattanót értékesítve a vezetést is átvette (73–74). Egy támadásnyi ideje maradt a Blue Sharksnak, Bus Iván dobása kimaradt, ezt követően háromszor is úgy dobtak büntetőt a Vasas játékosai, hogy a másodikat kihagyták, de a támadólepattanót rendre megszerezték, így a Kék Cápáknak nem volt lehetőségük, hogy időt kérjenek, és egyenlítsenek.

Zsibbasztó befejezés volt – nem kis döbbenettel az arcokon.

NB I B csoport: Férfi negyeddöntő

3. mérkőzés

Nyíregyháza Blue Sharks – Vasas Akadémia 75–78 (17–27, 20–14, 20–14, 18–23)

Continental Aréna, 800 néző, v.: Fodor A., Rácz Zs., Balogh Gy.

Blue Sharks: Bus I. 18/6, Czura 5, Fazekas Cs. 9/3, Mokánszki, Nagy K. 16. Csere: Sztojanovics 16/6, Czinger 7, Sitku M., Oláh Z. 4. Edző: Siska János.

Az egyik fél második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2–1 a Vasas Akadémia javára.

Forrás:szon.hu