Nyíregyházi kosarasok Debrecen főterén
Nyíregyházi kosarasok Debrecen főterén

Ugyan a sportág három-három elleni válfaja igencsak fiatalnak mondható, óriási ütemben fejlődik, és már a 2020-as tokiói olimpia programjában is helyet kapott…

A hajdúsági megyeszékhely negyedszer látja vendégül a 3×3-as szakág legjobbjait.

Ugyan a sportág három-három elleni válfaja igencsak fiatalnak mondható, óriási ütemben fejlődik, és már a 2020-as tokiói olimpia programjában is helyet kapott. A szakág versenyeinek állandó helyszínén, Debrecenben ötnapos eseményt rendeznek a héten. A város főtere szerdán, többek között a magyar nemzeti csapat részvételével női tornának adott otthont, csütörtökön a férfiak World Tour-versenyének újabb fordulója következik.

A profik után a fiatalok jönnek

Utóbbiban a világ legjobb klubjai küzdenek, ide szabadkártyával bekerült a nyíregyházi Mohácsi Mátét soraiban tudó magyar válogatott, amely Team Budapest néven szerepel. Péntektől vasárnapig tart az U18-as lányok és fiúk Európa-bajnoksága. A magyar fiúknál ott van a Blue Sharks kosarasa, Mokánszki Máté, edzőként a Cápákhoz visszatérő Lekli József segíti az együttest. A tizenkét csapatot négy csoportba osztották, a mieink Olaszországgal és Szerbiával találkoznak a csoportkörben. A triók két legjobbja jut tovább az egyenes kieséses szakaszba.

Forrás:szon.hu