Összeállt a legendás csapat
Összeállt a legendás csapat

Mint ismert, a magyar férfi kosárlabda-válogatott hétfő este Debrecenben fogadta Olaszországot világbajnoki selejtezőn és szenvedett 69-63-as vereséget. A Főnix Csarnokba kilátogató szurkolók a jelenkor legjobbjai…

Sitku Ernő gálameccsen szerepelt az 1999-es Európa-bajnokságot megjárt válogatott tagjaként.

Mint ismert, a magyar férfi kosárlabda-válogatott hétfő este Debrecenben fogadta Olaszországot világbajnoki selejtezőn és szenvedett 69-63-as vereséget. A Főnix Csarnokba kilátogató szurkolók a jelenkor legjobbjai előtt az 1999-es franciaországi Európa-bajnokságot megjárt együttes tagjai a debreceni „öregfiúkkal” csaptak össze. Előbbi tagjaként pályára lépett a 135-szörös válogatott, Sitku Ernő is.

Ritka az ilyen alkalom

– Ritkán áll össze ez a csapat, amikor mégis, akkor nagy örömmel megyek játszani – mondta a legendás nyíregyházi kosárlabdázó. – A szórakozás mellett sportértéke is van az összejövetelnek, igyekszünk jó perceket tölteni a pályán. Személy szerint nem ment rosszul a játék, de azért érezhető, hogy nem kosarazok már rendszeresen, meg is jegyeztem magamnak, hogy többet kellene mozognom.

Sitku Ernő mellett Gulyás Róbert, Góbi Henrik, Gémes Levente, Halm Roland, Pankár Tibor, Bencze Zoltán, Németh István és Mészáros Zalán vett részt a gálameccsen.

Kedves emlékek

– Aki a kosárlabdában dolgozik, azzal gyakrabban összefutok, de van, akivel legalább tíz éve nem találkoztam. Ilyenkor mindig fel­elevenítjük a régi emlékeket, számomra a legkedvesebb az Európa-bajnokság, illetve az odavezető út – zárta szavait Sitku Ernő.

Az 1999-es Eb-csapat után sokáig nem szurkolhattunk magyar válogatottnak világversenyen, a 2017-es Európa-bajnoksággal egy tizen­nyolc éves böjtnek vetett véget a nemzeti együttes.

Forrás:szon.hu