Jó szezon volt, de tud még jobbat
Jó szezon volt, de tud még jobbat

Nyíregyháza – Szikszai Róbert elégedett a mögötte hagyott idénnyel.

Kis túlzással azt mondhatjuk, ahány verseny, annyi érem. A nyíregyházi diszkoszvető, Szikszai Róbert a mögöttünk hagyott szezonban 23 versenyen indult, ennek a nagy része külföldön volt, és ezeken sem remegett meg a lába, a legtöbbet megnyerte, vagy éremmel tért haza.

Először lett felnőtt bajnok
– Úgy tartom, hogy a legjobb edzés a verseny – mondta a 24 éves nehézatléta. – Szándékosan így intézte a menedzserem, hogy minél többször megméressem magam. A tervek szerint jövőre már harminc verseny fölé megyünk, az idei jó eredmények miatt nagyobb eséllyel hívnak külföldre is.

Merthogy jöttek szépen az eredmények. Robi az áprilisi, portugáliai edzőtáborból hazatérve Szentesen 62,23 métert dobott, mint mondja, ekkor már tudta, hogy jó éve lehet. Jól érezte, hiszen néhány héttel később a Savaria-kupán 64,37 méteres egyéni csúcsot ért el, amellyel egyben az augusztusi Európa-bajnokságra is kvalifikálta magát.

– Először az Eb-szintet kellett teljesíteni, majd amikor az megvolt, újra elkezdtünk edzeni – folytatta Szikszai Róbert. – A magyar bajnokságot így is sikerült megnyernem, amire azért is vagyok nagyon büszke, mert megelőztem Kővágó Zolit és ez az első felnőtt országos bajnoki címem. Az Eb-n három lehetősége van az embernek, hogy bekerüljön a döntőbe, amiről alig több mint húsz centivel lemaradtam, de a 61,82-es eredménynek így is örülök.

Hatvanöt méter a cél
Robi az említett versenyeken kívül külön örül az amszterdami első helyének, az országos csapatbajnokságon (saját számában) aratott győzelmének, valamint annak, hogy St. Pöltenben csak egy apróbb technikai hiba választotta el attól, hogy 65 métert dobjon. Ennek a határnak jövőre hatványozott jelentősége lesz, hiszen ha ezt eléri, akkor a Gyémánt-ligában is dobókörbe állhat.

– Örülök annak, hogy idén a legjobb öt eredményem hatvanhárom méter fölött van. Ez határozza meg, hogy jó volt-e szezon, vagy sem. Jövőre nagyon jó lenne hatvanöt métert dobni, de ha ez nem is jön össze, akkor is boldog lennék, ha stabilan tudnám hozni a hatvanhárom-hatvannégy métert – zárta szavait Szikszai Róbert.

MK