Kék Cápák – Csak a leolvadás maradt a végére
Czura Attila ismét ponterősen játszott © Fotó: Pusztai Sándor

Nyíregyháza – A nyíregyházi kosarasok a közvetlen rivális otthonában vívtak óriási csatát.

A Nyíregyháza Blue Sharks a férfi kosárlabda NB I./B-ben az eddigi legfontosabb mérkőzésére készült a szezonban. Siska János fiai játszottak már az Oroszlánnyal és a MAFC-cal, most azonban egy valódi közvetlen riválisukkal kellett farkas-
szemet nézniük – idegenben a BKG-Príma DSE volt az ellenfél.

A nyíregyháziak már az első percektől igyekeztek magukhoz ragadni a kezdeményezést, Kayel Locke pontjaival gyorsan 7–2-es előnybe kerültek, majd miután fordítottak a hazaiak, 12–9-nél közel négy percig befagyott az eredmény.

A második etapban elkezdődött a Czura Attila-parádé, a hátvéd 14 pontot rámolt be, ennek eredményeként a nagyszünetre tovább nőtt a Cápák fórja.

A fordulást követően Tóth Gergely indított öt ponttal, később ismét Czura vállalta magára a pontszerzést, míg a másik oldalon Nagy Botond és az amerikai Seth Berger tartották életben a BKG reményeit. Kellett is szorgoskodniuk, hiszen egy ponton már 44–32-re is vezetett a Blue Sharks.

Sorozatban kilenc hazai pont
Kiegyenlített játék után a záró negyedet kilenc pontos vendégelőnnyel kezdték a felek, a különbség pillanatok alatt el is fogyott, majd nem volt már hátra két perc, amikor Sitku Márton zsákolásával megnyugtatónak tűnő hat ponttal vezettek a nyíregyháziak (66–72).

Innentől döbbenetes módon már nem szereztek több kosarat a mieink, míg a hazaiak nagyot hajrázva megnyerték a találkozót.

Kosárlabda: férfi NB I./B, Piros-csoport
BKG-Príma SE–Nyíregyháza Blue Sharks 75–72 (14–16, 18–23, 18–20, 25–13)

Szigetszentmiklós, v.: Minár, Györfy, Józsa.

Blue Sharks: Bus 6, Sitku M. 2, Locke 16/3, Bazsó 6, Tóth G. 11. Csere: Czura 27/12, Fazekas 2, Czinger, Mokánszki 2. Vezetőedző: Siska János.

MK