Kék Cápák – Hazai pályán nincs kérdés
Kék Cápák – Hazai pályán nincs kérdés

Nyíregyháza – A Kék Cápák egy héten belül a második győzelmüket aratták.

 

A modern kosárlabdában egyre nagyobb jelentősége van a hárompontos-dobásoknak, ennek a „követelménynek” a Nyíregyháza Blue Sharks a legtöbb meccsen abszolút megfelel, kifejezett erőssége a triplázás. A MEAFC-Miskolc elleni mérkőzés nem támasztja alá az imént leírtakat, közel húsz percig bárki próbálkozhatott távolról, a gyűrű mindent kiköpött.

A Kék Cápák emiatt az első félidőben sokáig nem is tudtak nagy különbséget kidolgozni, illetve elsősorban Lippai Szabolcs révén több alkalommal is könnyedén szerzett kosarat a Miskolc.

Az addig békésen folydogáló meccs 15. percében mindenféle előzmény nélkül a vendégek egyik játékosa kiállítást érően lekönyökölte Mokánszki Mátét, ez azonban nem zavarta meg a MEAFC-ot, rövidesen négy pontra zárkózott. Ekkor a palánk alatt tarthatatlan Tóth Gergely vette kezébe az irányítást, a félidő utolsó pillanatában aztán Bazsó Brúnó bedobta a találkozó első hármasát, a nagyszünetre így már megnyugtatónak mondható előnyt építettek ki a hazaiak.

A második félidőre jobban összeállt a védekezés és támadásban is volt egy-két szép momentum, a nyíregyháziak felőrölték ellenfelüket, így ha nem is olyan lehengerlő játékkal, mint szerdán (101-53 a Békés ellen), összességében ezúttal is simán nyertek.

Bus Ivánék pénteken, Veszprémben zárják az évet.

MK

Férfi NB I./B, Piros-csoport

Nyíregyháza Blue Sharks-MEAFC-Miskolc 75-52 (21-16, 21-13, 14-10, 19-13)
Continental Aréna, 300 néző, v.: Válé, Gaál, Horváth.

Nyíregyháza: Bus 6, Fazekas 9, Locke 2, Bazsó 12/6, Tóth G. 18. Csere: Czinger, Czura 11/3, Mokánszki 9/3, Oláh 3/3, Sitku M. 5/3. Vezetőedző: Siska János.