Kék Cápák – Döntöttek a negyedik helyről
Kék Cápák – Döntöttek a negyedik helyről

Nyíregyháza – A Nyíregyháza Blue Sharks pénteken Miskolcon lépett pályára. A hazaiak sokáig szívósan tartották magukat, a harmadik negyedben vezettek is, a záró játékrészben aztán a Cápák állva hagyták ellenfelüket, és 89–72-re diadalmaskodtak.

 – Tudtuk, hogy a Miskolc mindent megtesz majd azért, hogy nyerjen, hiszen a nyolc közé jutásért az utolsó lehetősége volt – értékelte a mérkőzést Siska János, a Blue Sharks vezetőedzője. – Kicsit megleptek minket a szerkezetükkel, olyanok kezdtek, akik már régen játszottak. A második negyedben elmentünk tíz ponttal, de visszajöttek. Talán úgy gondoltuk akkor, hogy megvan már a mérkőzés, kicsit más stílusban játszottunk, illetve elég keményen védekeztek. Cserélgetnünk is kellett ekkor, mert tudtuk, hogy ezt a tempót nem bírnánk a végéig.

A nyíregyháziak a győzelmükkel bebiztosították, hogy az utolsó forduló eredményeitől függetlenül a negyedik pozícióban zárják az alapszakaszt, így pályaelőnyben kezdhetik meg a rájátszást.

Felőrölték őket
– A szünetben megbeszéltük, hogy ennél jobban kell védekeznünk – folytatta a tréner. – A második félidőben már jobbak is voltunk hátul, kiváltképp a negyedik negyedben, amiben csak tizenkét pontot kaptunk. Mindenki kivette a részét a győzelemből, és öten dobtak tíz pont felett. Le a kalappal a fiúk előtt, hogy két ilyen fontos meccsen (a BKG és a Miskolc elleni – a szerk.) mindent beleadva nyerni tudtak. Gratulálok a Miskolcnak is, mert jól játszott, megnehezítette a dolgunkat, de azt gondolom, összességében megérdemelten nyertünk.

MK