Magyar Kupa harmadik forduló – A hétvégén Nyíregyházán az aerobikosok

Negyedik alkalommal lesz házigazdája az Aerobik Magyar Kupa fordulójának Nyíregyháza. Több mint 800 gyerek érkezik a szabolcsi megyeszékhelyre a hétvégén. A legjobbak a döntőbe jutnak. 

A harmadik fordulót rendezik a hétvégén az Aerobik Magyar Kupában. A kétnapos megmérettetésre az ország minden pontjáról érkeznek versenyzők, 24 egyesülettől 384 egység mutatja be produkcióját. A tét nagy, mivel a három forduló összesített eredménye után a legjobbak a döntőbe jutnak. 

 – Nagyon várjuk a versenyt, több egységünk is esélyes a fináléba kerülésre, és reméljük sikerül továbbjutni. Köszönjük a szülők segítségét is, hiszen ezúttal házigazdák is vagyunk, és nélkülük nem tudnánk megrendezni az eseményt – mondta Magyar D. Judit a Flexi Team vezetője. 

A házigazda Flexi Team 12 egységgel vesz részt a versenyen. Egerben és Nyíregyházán is működik csoportjuk. A gyerekek többsége évek óta rendszeresen jár edzésekre, és most hazai közönség előtt mutathatják be tudásukat. Egyéniben és csapatban is lehetett nevezni. A versenyzők szerint mindkettőnek megvan a szépsége és a nehézsége is. A verseny különlegessége lesz, hogy szombaton délben fogyatékkal élők is bemutatják produkciójukat. A segítésükre karkötőket lehet vásárolni, és a bevételt a versenyeztetésükre fordítják. A Magyar Kupában a Flexi Team mellett a szintén nyíregyházi Spartacus Torna Club is indul, több egységgel is. A cél itt is a döntőbe kerülés. A versenyt a Continental Arénában rendezik, és szombaton 10 órakor kezdődik. A viadal fővédnöke Guczoghy György olimpiai érmes, háromszoros Európa-bajnok tornász. 

D.L., www.nyiregyhaza.hu