Jól járhat, aki cápával fotózkodik

A kosarasok kabalafigurával gazdagodtak; a röpisek szezonrajtra készülnek.

A Fatum-Nyíregyháza és a Hübner Nyíregyháza BS közös sajtótájékoztatót tartott szerda reggel. Ennek egyik apropója, hogy a röplabdázók szombaton, a Haladás vendégeként kezdik meg az Extraligát, majd jövő hét szerdán 17 órától hazai pályán is bemutatkoznak a Magyar Kupában.

– Időben jöttek a kisebb pofonok, kicsit örültem is az Újpest elleni nyögvenyelős játéknak, mert két nappal később, egy fejmosás után már három egyre nyertünk ellenük, az utolsó szettben demonstratívan játszottunk – beszélt az utolsó felkészülési meccsekről Hollósy László, a Fatum vezetőedzője.

– Természetesen minden mérkőzésen győzni akarunk, ha az ellenfél jobb lesz, akkor gratulálunk, de mindig úgy fogunk küzdeni, hogy a nyíregyházi szurkolók büszkék lehessenek ránk.

Több küzdelem és alázat

Veres Péter klubmenedzser hozzátette, az a legfontosabb, hogy a játékosok összeszokjanak, és mire közelednek az igazán fontos mérkőzések, akkor a legjobb gárdával álljon ki a csapat.

A kosárlabdázók már két fordulón túl vannak, de egyik találkozójukat sem nyerték meg. A következő javítási lehetőség hazai pályán, az egyik legfőbb bajnokesélyes, Veszprém ellen lesz 15-én.

– Sok mérkőzés van még előttünk, valamint jobban össze kell szoknia a csapatnak – mondta Siska János, a Cápák vezetőedzője. – Nekünk is az a célunk, hogy olyan csapat álljon ki a közönség elé, ami mindent megtesz a sikerért.

Sitku Ernő szakmai igazgató is ezt várja a gárdától.

– A csapat alkalmas arra, hogy kilépjen a rossz szériából, de sokkal nagyobb küzdést és alázatot várok a játékosoktól – fogalmazott Sitku Ernő. – Ha kint vagyunk a pályán, csúszni-mászni kell, hogy nyerjünk. Ha egy dobás kimarad, ha hibázik valaki, belefér, de az nem, hogy nem teszünk meg mindent a győzelemért.

Kerékpárt érhet a fotó

A kosárlabdacsapat a Corvin Borház jóvoltából új kabalafigurával is gazdagodott, amivel a szurkolók minden meccsen találkozhatnak és nyerhetnek, ha fotót készítenek vele. A cápával vagy a röplabdacsapat kabalájával, a fehér oroszlánnal készített szelfit fel kell tölteni az adott csapat Facebook-oldalára, a szezon végi sorsoláson pedig a szerencsés győztes kerékpárt nyer.

MK, www.szon.hu