A látványra is adtak a Cápák

A nyíregyháziak huszonnyolc gólpasszt osztottak ki a Miskolc elleni meggyőző siker során.

Noha Bus Iván és Bazsó Brúnó sem volt száz százalékos, ahogy arra számítani lehetett mindketten vállalták a játékot, szükség is volt rájuk a MEAFC elleni meccsen, mert Dancsecs András eltiltás miatt nem léphetett pályára. A vendégeknél is volt egy hiányzó, méghozzá a bajnokság egyik legjobb játékosa, Austin Thornton.

A miskolciak nélküle is agresszívan támadták a gyűrűt és 8-11-re vezettek is, ekkor indult be az előző meccseken rendre később belelendülő Bryton Hobbs és egyhuzamban szerzett kilenc pontjával fordítottak a Cápák. A hazai együttes egy-két momentumot leszámítva jól védekezett, sorra szerezte a labdákat, amelyekkel még rendezetlen védelem ellen végig is rohant, így számos könnyű kosárral növelte az előnyét.

A nagyon látványosan játszó Blue Sharks a palánk alatt is dominált elsősorban Tóth Gergely révén, ám olykor figyelmetlen volt a gárda, ezért bár nagy előnyt dolgozott ki a nagyszünetre, azt mégsem lehetett mondani, hogy eldőlt a meccs.

Mindkét csapat „bennmaradt az öltözőben”, a fordulást követő első percekben akadoztak a támadások, aztán a harmadik negyed felénél a hazaiak ébredtek hamarabb, Bus és Bazsó kosaraival 28 pontosra nőtt a különbség, a záró játékrészben pedig a Hübner már teljesen felőrölte az ellenfelét.

Bemutatkozott a bajnokságban a nyáron épp Miskolcról érkező Brúgós Olivér, majd a negyedik negyedben több fiatal is pályára lépett a Cápáknál, Hengsperger István például először kapott lehetőséget felnőtt tétmeccsén.

A nyíregyháziak látványos játékkal szerezték meg sorozatbeli harmadik győzelmüket. A hazaiak a legtöbb statisztikai kategóriában jobbnak bizonyultak a Miskolcnál, érdemes kiemelni, hogy a győztes játékosai 28 gólpasszt osztottak szét maguk között.

Kosárlabda: Férfi NB I./B, Piros-csoport

Hübner Nyíregyháza BS-MEAFC-Miskolc 95-67 (26-16, 30-22, 19-13, 20-16)

Continental Aréna, 300 néző, v.: Pozsonyi, Fodor, Drenyovszki.

Nyíregyháza: Hobbs 23/3, Szobi 6, Bazsó 10/3, Sitku M. 15, Tóth 12. Csere: Bus 12, Czinger 6, Mokánszki 8, Brúgós, Demeter 3/3, Vaskó, Hengsperger. Vezetőedző: Siska János.