Kijött a csapatok közti különbség

A nyíregyháziak már a nagyszünetre eldöntötték a találkozót.

Csütörtökön magabiztos, látványos játékkal múlta felül a MEAFC gárdáját a Hübner Nyíregyháza BS. (95–67).

– A mérkőzés előtt azt kértük a fiúktól, hogy maximális hozzáállással játszanak. Tudtuk, hogy a miskolciaknál nem lép pályára a bajnokság egyik legjobbja, Austin Thorn­ton, de nekünk is voltak hiányzóink. Dancsecs Andrást kiállították a Honvéd elleni U20-as találkozón, így rá nem számíthattunk, ezért némileg át kellett alakítanunk a keretet, Sitku Márton került be a kezdő ötösbe, de Mokánszki Máté is jól szállt be a meccsbe.

– Úgy gondolom, jó hangulatú, látványos kosarakban gazdag mérkőzést láthatott a közönség, amelyen kijött a két csapat közötti különbség, szerintem kihoztuk a meccsből, amit lehetett – értékelte a találkozót Siska János, a Hübner Nyíregyháza BS vezetőedzője.

– Néha ugyan akadozik a gépezet, mert az amerikai játékosunknak még tanulnia kell a játékunkat, illetve az abból adódó helyzeteket, de ehhez idő kell, és biztos vagyok benne, hogy ez változni fog. Bus Iván hétfőn még infúziót kapott, mert gyomorrontása volt, ezért elég gyenge volt, illetve Bazsó Brúnónak is volt egy kisebb húzódása, de szerencsére mindketten vállalni tudták a játékot, a mérkőzés alakulása azonban lehetővé tette, hogy pihentessük őket.

Szerdán Pécsen játszanak

– Örülök, hogy a fiatalabb játékosoknak is tudtam lehetőséget biztosítani, bemutatkozhatott a bajnokságban a Miskolcról érkező Brúgós Olivér, és először kapott lehetőséget a felnőttek között Hengs­perger István is – mondta a nyíregyháziak trénere.

A Cápáknak sűrű lesz a jövő hét eleje, hétfőn a Hepp-kupa 3. fordulójában a Sun­shine-NyíKSE csapatával mérkőznek meg, szerdán pedig a bajnokságban eddig nyeretlen Pécs vendégei lesznek.

BB, www.szon.hu