A közös mozgás erőt ad – Béres Alexandra alaposan megmozgatta a nyíregyháziakat

Hat éves a Mozdulja Nyíregyháza! Program. A születénap alkalmából Béres Alexandra tartott ingyenes órát a szabolcsi megyeszékhelyen. Ezúttal is megtelt a Continental Aréna küzdőtere. 

Szinte napra pontosan hat évvel ezelőtt indult útjára a Mozdulj Nyíregyháza! Program. A cél az volt, hogy a szabolcsi megyeszékhely lakói többet sportoljanak. Ingyenes órákat szerveztek, hat évvel ezelőtt 12 különböző foglalkozáson vehettek részt a nyíregyháziak. Azóta jelentősen bővült a kínálat, idén már több mint harminc különböző testmozgás várja a sportolni vágyókat. 

 2013. november 4-én indult a Mozdulj Nyíregyháza. Az elmúlt hat év nagyon sikeres volt, szinte minden programunk telt házzal megy, és míg hat éve 12 mozgásformát kínáltunk, most csak a hétfői napon van majdnem ennyi. Összesen 32 sportolási lehetőség várja a nyíregyháziakat – mondta Hornyák Enikő sportreferens. 

A születésnap alkalmából sztárvendéget is hívtak, Béres Alexandra tartott ingyenes edzést a Nyíregyháziaknak. A fitnesz tréner már negyedik alkalommal jött a városba órát tartani a Mozdulj Nyíregyháza keretein belül. Ezúttal is megtelt a Continental Aréna küzdőtere, több százan sportoltak együtt a hatvan perces zsírégető óra keretében. A közös mozgásnak különleges varázsa van. 

 Valahogy együtt mozogni, sportolni egy különleges dolog. Plusz energiákat szabadít fel, átlendít a holtpontokon. Többször voltam már Nyíregyházán, ezért tudom, hogy itt sokan rendszersen sportolnak, ezért a mostani alkalomra már egy keményebb programot hoztam – mondta Béres Alexandra edző. 

Egy-egy ilyen rendezvény jó alkalom az életmódváltásra. Voltak akik először vettek részt a tréningen, a szakemberek szerint pedig ha valaki heti három alkalommal rendszeresen sportol, annak már rövid távon is komoly pozitív élettani hatása van. Az elmúlt években több sztáredző tartott órát Nyíregyházán, Péntek Enikő, Rubint Réka, Katus Attila és Béres Alexandra is megmozgatta a városlakókat, utóbbi kettő több alkalommal is. A szervezők szeretnék folytatni a sort, és a következő esztendőkben is újabb fittesemények lesznek Nyíregyházán. 

www.nyiregyhaza.hu

Fotó: Szarka Lajos