Messi és C.Ronaldo egymás ellen játszott a Continental Arénában!

Első alkalommal rendeztek E-sport versenyt a Continental Arénában. A legjobbak közül többen az országos döntőbe jutottak. A nevezőket és az érdeklődőket is számos bemutató várta. 

Dekázás a küzdőtéren, kosárdobó verseny, sportkvíz és spinning bemutató. Csak néhány program, mely az első E-sport Kupához kapcsolódott. A legnagyobb csata azonban a képernyők előtt zajlott. A FIFA 20 program nagyon népszerű a fiatalok körében, és most kiderült, ki irányítja legjobban a csapatát.  A Magyar E-sport Szövetségnek köszönhetően Nyíregyházára is ellátogatott a HUNESZ FIFA Masters versenysorozat. Az országosan 16 legtöbb pontot gyűjtő játékos kvalifikálja magát a nagydöntőre, melynek összdíjazása 1 millió forint. 

– A digitális világ meghatározó a mai fiatalok életében, és nagyon népszerű az E-sport. Ezért szerettünk volna elhozni Nyíregyházára egy ilyen rangos eseményt – mondta Puki István szakosztályvezető.  

Az E-sport a világ minden részén egyre nagyobb teret hódít. Ma már az élkluboknak külön szakosztálya működik. Nyíregyházán az Élsport Kft. állt a kezdeményezés mögé. 

– Titkon bízom abban, hogy azok, akik az E-sport révén kedvelik a sportot, becsábíthatók később egyéb sportrendezvényekre is. Látszik a lendület, és hogy van létjogosultsága az E-sportnak – mondta Kósa Árpád kabinetvezető. 

A küzdelem egyenes kieséses rendszerben zajlott. 32 játékos jelentkezhetett, ezen felül a szervezők további 32 szerencsés nyíregyházi diákot hívtak meg az eseményre. A mérkőzések során világsztárokat irányíthattak a játékosok. A FIFA 20 mellett feltűnt az NBA is Xbox One platformon, és egy mini, helyszíni kupát rendeztek. A száguldás szerelmesei a Spa-Francorchamps pályáján kipróbálhatták ki magukat a Gran Turismo Sport játékban, a VR élmény kedvelői pedig a virtuális valóságban kalandozhattak. 

Dankó László, www.nyiregyhaza.hu

Fotó: Kohut Árpád