Rangadóhoz méltó találkozó – Nagy csata a női röplabda Extraligában

 A negyedik felvonás első fele a Nyíregyházának alakult jobban, sikerült egy komolyabb előnyt is kiharcolni, de a Békéscsaba felzárkózott 10-9-nél. Ettől kezdve szoros volt az állás. A hajrának a vendégek vághattak neki jobb helyzetből, 17-20-nál három ponttal vezettek. A Fatum pillanatok alatt egyenlített, sőt sikerült fordítani is! Erre viszont a BRSE-nek volt válasza, és első meccslabdáját értékesítve megnyerte a találkozót. S

Rangadóhoz méltó találkozó - Nagy csata a női röplabda Extraligában

Fotó: Szarka Lajos

Rangadót rendeztek a női röplabda Extraligában. A Fatum Nyíregyháza a Békéscsabát fogadta.  A vendégek kezdtek jobban, és a találkozó elején pontos támadásaik révén vezettek. Bár többször megvolt az egyenlítési lehetőség, sokáig nem sikerült ezzel élni, 10-10-nél viszont igen, majd a vezetést is átvette a Fatum és 15-11-re meglépett, és nyerte is a játszmát a Nyíregyháza.

 A második szett is a BRSE vezetésével indult, de 6-6-nál már döntetlen volt az állás. Izgalmasan alakult a játékrész, 11-15-nél viszont időt kellett kérnie Németh Szabolcsnak, mert meglépett a Békéscsaba. Cserékkel is próbált frissíteni a vezetőedző, de nem használt, így a BRSE egyenlített.

 A harmadik szett is magas színvonalú játékot hozott mindkét oldalon, főleg az ütők domináltak ekkor, kevés volt a jó blokk. 9-9 után a csabaiak szereztek három pontot, és  tartották is az előnyt a játszma hajrájáig. 15-18-nál Bezsonova sérült meg a vendégeknél,akit le kellett cserélni. A hajrá izgalmasan alakult, a Fatum négy szettlabdát hárítva egyenlített, sőt 26-25-nél játszmalabdája volt. Végül  29-27-re a BRSE nyerte a hatalmas csatát.

 A negyedik felvonás első fele a Nyíregyházának alakult jobban, sikerült egy komolyabb előnyt is kiharcolni, de a Békéscsaba felzárkózott 10-9-nél. Ettől kezdve szoros volt az állás. A hajrának a vendégek vághattak neki jobb helyzetből, 17-20-nál három ponttal vezettek. A Fatum pillanatok alatt egyenlített, sőt sikerült fordítani is! Erre viszont a BRSE-nek volt válasza, és első meccslabdáját értékesítve megnyerte a találkozót. 

Fatum Nyíregyháza – Swietelsky BRSE  1-3  (19, -18, -27, -22)

Nyíregyháza: Vasileva, Lacombe, Radosová, Najdic, Lászlop, Ortiz

Csere: Tóth F., Tóth D. (liberó), G. Francesco, Inneh-Varga, Fuchs 

vezetőedző: Németh Szabolcs 

D.L., www.nyiregyhaza.hu

Fotó: Szarka Lajos