Péntektől Fatum Kupa – Hat csapat vesz részt a felkészülési tornán

Hat csapat részvételével péntektől rendezik a Fatum Kupa női röplabda felkészülési tornát. Szlovákiából is érkezik együttes. A gárdák az októberben kezdődő bajnokságra készülnek. 

A Fatum-kupa hagyományteremtő céllal jött létre, és idén már második alkalommal rendezik meg.  Azért indították el, hogy ezzel is öregbítsék a nyíregyházi csapat és a város hírnevét, és ezzel is kedveskedjenek a szurkolóknak, hiszen a hosszú nyári szünet után már nagyon várják a  szurkolók, hogy lássák a kedvenc csapatukat és megismerjék játék közben is az új igazolásokat. A névadó cég részéről nem is volt kérdéses, hogy idén is támogatják a pénzdíjas tornát, mely egyedülálló az országban.

– Mindenképpen szerettünk volna lehetőséget biztosítani a csapatoknak a felkészülésre, a nézőknek pedig, hogy láthassák a csapatot. A három nap során 11 mérkőzést rendezünk. Idén már hat csapat vesz részt, a jövőben ezt a létszámot szeretnénk tovább bővítani – mondta Litvai Zoltán, a Fatum Property Kft. ügyvezetője. 

A Fatum-kupa pénteken kezdődik hat csapat részvételével. Indul a Balatonfüred RA, a DVTK-Miskolc, az MTK-Budapest, az UTE, a szlovák VK-Brusno és természetesen a Fatum-Nyíregyháza csapata. A mieink kerete alaposan megváltozott a nyári szünetben. A program szeptember 17-én, pénteken 10 órakor kezdődik. A nyitómeccset a Nyíregyháza a DVTK ellen játssza. A mérkőzéseket a Continental Arénában rendezik. 

D.L., www.nyiregyhaza.hu