Zsinórban az ötödik győzelem – Az Oroszlány ellen is nyertek a kosarasok

Zsinórban ötödik győzelmét aratta a Hübner Nyíregyháza BS. A férfi kosárlabda együttes az Oroszlányt is legyőzte az NB-I-ben. A Cápák a második negyedben komoly előnyt szereztek, melyet a folytatásban még növeltek is. A végén ugyan szépítettek a vendégek, de 92-81-re a Nyíregyháza győzött. A csapatból a 29 pontos Johnson, a 22 pontig jutó Suarez és a 21 pontos Bryce volt a legeredményesebb játékos. Sikerével a csapat a 7. helyre jött fel a tabellán. 

Kosárlabda: férfi NB I./A, 10. forduló
Hübner Nyíregyháza BS–Oroszlány 92–81 (17–18, 27–13, 27–24, 21–26)

Continental Aréna, 700 néző, v.: Földházi, Tőzsér, Fodor

Nyíregyháza: Johnson 29/3, Kiss 3/3, Bryce 21, Pipiras 8, Suárez 22/12. Csere: Bazsó 2, Mokánszki 2, LeDay 5.

Vezetőedző: Pethő Ákos


OSE: Ihring 9/3, Miliszavjevics 22/6, Carev, Minchev 3, Burns 17. Csere: Mucza, Garamvölgyi 3, Parrish 23/21, Ruják 4.

Vezetőedző: Sebastjan Krasovec.

Pethő Ákos: – Nagyot küzdött a csapatom az érzelmekkel túlfűtött mérkőzésen, amelyen meg tudtuk őrizni a higgadtságunkat. Az Oroszlány bizonyította, hogy kemény csapat, a végén meg tudott közelíteni bennünket, kellett néhány bravúrkosár, hogy tartani tudjuk a különbséget. Tisztelet az oroszlányi szurkolóknak, hogy hétköznap ilyen szép számban elkísérték csapatukat, és jó hangulatot teremtettek a csarnokban.

Sebastjan Krasovec: – Sosem láttam még ilyen kiállításokat, pedig túl vagyok néhány mérkőzésen. Sokkal több büntetőt dobott a Nyíregyháza ez jelentette a fő különbséget. A véleményem többi része nem publikus, inkább megtartanám magamnak.

D.L., www.nyiregyhaza.hu