Váratlan vereség – Nem indult jól a negyeddöntős párharc

Megkezdődött a negyeddöntő a női röplabda Extraligában. A Fatum Nyíregyháza a Kaposvárt fogadta. 


Az első játszmában a vendégek kezdtek jobban, és komoly előnyt szereztek. Nem használtak sem a cserék, sem az időkérések. Matic és Boshnakova egymás után szerezték a pontokat, és végül simán nyerte a játékrészt a vendég együttes. 


A második felvonásban ugyan az első pontot a Fatum szerezte, de fordított a vendég együttes. Sok volt a hiba hazai oldalon, a nyitásfogadások mellett rengeteg volt az out ütés. A szett derekán ugyan közelebb került ellenfeléhez a Nyíregyháza, de nyerte ezt a játszmát is a somogyi csapat. 
A harmadikban is hitehagyottan játszottak a mieink, a Kaposvár pedig vérszemet kapott, és végül 1 óra 20 perc alatt megnyerte a mérkőzést, ezzel elvette a pályaelőnyt, és a három nyert meccsig tartó párharc során 1-0-ra vezet. Folytatás hétfőn, Kaposváron. 

Fatum Nyíregyháza – 1.MCM-Diamant Kaposvár 0-3 (-15, -20,-18)

Nyíregyháza: Vasileva 17, Radonjic 1, Cicic 2, Bodovics 1, Radosová 12, Lászlop 3

Csere: Tóth F., Tóth D.(liberók), Vajda 6, Pintér 5, Milanova 2, Glavinic 

vezetőedző: Németh Szabolcs

Németh Szabolcs: – Ez a röplabdázás szégyene volt amit mi ma nyújtottunk! Semmilyen energiát nem mozgósítottak a játékosok ezért a klubért, és egy olyan ellenféltől kaptunk ki, akik a meccs előtt érkeztek, kilenc játékossal. Sokkal jobban akarták a győzelmet, mint bármelyik játékosom. Senki nem engedheti meg magának sem a stábbal, sem a csapattal, sem egymással szemben, hogy ilyen akaratgyengén játsszon.