Hatalmas sikerrel rendezték meg a Teremkerékpáros Európa-bajnokságot

A többszörös világbajnok német Lukas Kohl nyerte a művészi kerékpározás egyik leglátványosabb számát a férfi egyest, ahol ráadásul remek magyar eredmények is születtek, míg kerékpárlabdában egy parázs csata végén Ausztria válogatottja diadalmaskodott. A második nap programja egy Magyarország-Svájc kerékpárlabda mérkőzéssel kezdődött, melyet utóbbi duó nyert meg. Az Árendás Tamás-Toma Vilmos kettős ellenben az utolsó csoportmeccsén sokáig partiban volt a csehekkel, ám végül itt is érvényesült a papírforma, így a magyar kettős a hatodik helyen zárta a kontinensviadalt.

A délelőtti programban kapott helyet a művészi kerékpárosok női egyes számában Sárközi Anna Lilla, majd pedig Hugyecz Zsófia is. A még mindig nagyon fiatal Anna remekül helyt állt, kürje 63,98 pontot ért, míg Zsófia 76,71 pontot ért el – előbbi így a 15., míg utóbbi a 13. helyen abszolválta az Eb-t.Ugyancsak délelőtt osztották ki az Európa-bajnokság harmadik aranyérmét, melyet a művészi kerékpárosok női páros számában a német Sophie-Marie Wöhrle és a Caroline Wurth alkotta kettős szerzett meg.

A második a szintén német Henny Kirst-Antonia Bark duó, míg a harmadik a svájci páros, Nadine Zuberbühler és Jeannine Graf lett – a Balogh Vivien-Sugta Julianna kettős hetedikként végzett. Női egyesben ugyancsak német győzelemnek tapsolhatott a nagyérdemű, ám az előzetes várakozásokkal ellentétben nem Ramona Dandl, hanem a szinte tökéletes kürt bemutató Jan Pfann diadalmaskodott. Dandl nyakába került az ezüst, míg az olasz Magdalena Müller érdemelte ki a bronzérmet.

A férfi egyes utolsó blokkjában Schön Martin volt az első parkettre lépő, aki két napja az egyik edzésen eltörte a lábújját. Martin ezzel együtt is odatette magát, 141,52 pontot elérve a hatodik helyet kaparintotta meg, a produkcióját az első napon bemutató Varga Csaba pedig ötödik lett.

Az Európa-bajnoki trikó a világbajnok német Lukas Kohl vállaira került, a dobogó másik két fokára honfitársa Marcel Jüngling és a spanyol Emilio Arellano állhatott fel. Érdemes megemlíteni, hogy mindhárom fiú lélegzetelállító produkcióval rukkolt ki, szinte hiba nélkül teljesítve a gyakorlatokat.Az európai erőpróba a kerékpárlabda döntőjével zárult, ahová Ausztria és Németország jutott be – miközben a bronzérem a svájciakhoz került.

A finálé színvonala minden előzetes várakozást felülmúlt, végül a sogórok egy utolsó másodpercben szerzett góllal diadalmaskodtak 6-5 arányban. Összességében egy kiválóan megrendezett Európa-bajnokságnak adott otthont a nyíregyházi Continental Aréna, vélekedett az Európai Kerékpáros Szövetség a helyszínre látogató és a lebonyolításért felelős delegáltja, a svájci Marianne Kern.

A versennyel kapcsolatos további információk, érdekességek az Európa-bajnokság hivatalos honlapján (https://www.indoorhungary.hu/) találhatók.

Fotók forrásmegjelölése: Vanik Zoltán/Bringasport és Vígh Attila (férfi egyes dobogós kép)