Vereség a Zalaegerszegtől

“Három hét szünet és légióscsere után arra készültünk, hogy szombat délután ország-világ szeme láttára megszerezzük az első győzelmünket. Ehhez képest borzasztó enerváltan kezdtünk, a Zalaegerszeg „dobóedzést” tartott, asszisztáltunk az üres hárompontosokhoz, a palánk alatt pedig nehezen tartottuk Danilo Osztojicsot. Nulla tizenkettes rajt után időt kértünk, majd Harrison Henderson bedobott egy triplát, de a zárkózást még ekkor sem kezdtük meg igazán, a ZTE tizenhattal is vezetett már a negyed felénél – szinte az összes támadásukból betaláltak a vendégek.

Az ötödik perc elején beállt az új légiósunk, DeMarco Dickerson, s három percre rá meg is szerezte az első kosarát, majd még jó sokat…

A 7. percben mutattuk be az első igazán jó védekezésünket, labdaszerzés után Darius Perry hát mögötti passzal hozta ziccerbe Jordan Williamst. Henderson újabb hármasa után Kiss Benedek nagyon nehéz helyzetből talált be kintről, ezzel visszajöttünk tíz pontra. A brit válogatottól visszatérő Williams egyébként rendkívül aktívan és nagy önbizalommal kosárlabdázott. A negyed végéhez közeledve ő zsákolt Marek Dolezaj szép passzából, majd a második játékrész elején gyorsan szerzett újabb négy pontot.

Végre kapartunk védekezésben, aminek eredményeként lehetőségünk volt rohanni. Dickerson indításból fejezett be egy ziccert, majd ugyancsak felállt vádelem ellen hármast is bevágott (31–32). A vendégidőkérés sem törte meg új játékosunk lendületét, középtávoli kosarával először vezettünk a meccsen. Kosarai mellett megmutatta, hogy a passzolás is megy neki, Williamsnek kiosztott asszisztja élményszámba ment. Ha már osztogatás: a másik oldalon Dolezaj sapkákkal kínálta meg az ellenfelet, előbb Osztojicsot, majd O’Reillyt takarta be.

Sajnos, a második félidőt is rosszul kezdtük, a ZTE a remekül dobó Mitchell Smith vezetésével újra tíz fölé növelte a különbséget. Nagyon megálltunk támadásban, rossz dobásokat vállaltunk, ezekből leindítottak minket és könnyű kosarakkal elléptek a vendégek. Egy-egy szép momentuma akadt Perrynek és Williamsnek, ám összességben elöl és hátul sem teljesítettünk jól, amit a zalaiak kihasználtak.

A negyed elején Perry hármasa visszahozta a reményt, de továbbra is akadoztak a támadásaink, míg a vendégek nyugodtan játszhattak a biztos előnyük birtokában. Fellángolásokra futotta a hajrában, de ekkor már nem tudtuk megnehezíteni a ZTE dolgát.” – tudósított a Hübner Nyíregyháza BS. 

TIPPMIX NB I, 7. FORDULÓ
Hübner Nyíregyháza BS–Zalakerámia ZTE KK 74–87 (20–28, 20–15, 14–29, 20–15)
Continental Aréna, 800 néző, v.: Földházi, Tőzsér, Györfy.
Nyíregyháza: Perry 14/6, Fazekas 5/3, Dolezaj 2, Mokánszki 4, Henderson 6/6. Csere: Dickerson 17/6, Williams 17, Kiss 3/3, Bazsó 6/6, Vaskó. Vezetőedző: Pethő Ákos.
ZTE: Trice 13/3, O’Reilly 14/3, Szalay 6/6, Smith 28/9, Osztojics 10. Csere: Zsíros 10/6, Rakicsevics 2, Keller I., Csuti 4, Németh. Vezetőedző: Sebastjan Krasovec.
A mérkőzés alakulása. 2. perc: 0–12, 3. p.: 5–14, 6. p.: 7–23, 11. p.: 24–28, 13. p.: 33–32, 20. p.: 40–43, 21. p.: 40–46, 24. p.: 44–61, 30. p.: 54–72, 33. p.: 59–72, 36. p.: 63–82.
Kipontozódott: Dolezaj (32.).

D.L., www.nyiregyhaza.hu