MECCSNAP!

Pénteken megkezdődik az idény legfontosabb időszaka, a rájátszás. Az alsóházban a Nyíregyházával együtt hat csapat küzd a bennmaradásért. Minden gárda oda-visszavágós rendszerben két-két mérkőzést játszik egymással, a rájátszás végén az utolsó két együttes elveszíti jogát az NB I-ben indulásra. Az alapszakaszban a nyíregyháziak a nyolcadik helyezést érték el, így öt pontot vittek tovább. Innen várják az előttük álló tíz mérkőzést.

Péntek 18.30-kor a sereghajtó ELTE-BEAC-ot fogadjuk a Continental Arénában.

– Jó helyzetben vagyunk, mert hazai pályán kezdhetünk – mondta Lovas Norbert vezetőedző. – Ha itthon minden meccsünket megnyerjük, akkor túl nagy probléma nem lehet, de kellene egy-két idegenbeli bravúr is, hogy teljesítsük a célt. A társaság motivált, ezzel szerintem nem is lesz probléma a tíz meccs alatt. A hiányzók folyamatosan térnek vissza, bízom benne, hogy márciusban teljes kerettel utazhatunk Nyírbátorba és utána már elkerülnek minket a sérülések és betegségek.

A fővárosiakat októberben 3–2-re győzték le hazai pályán, januárban pedig idegenben nyertek 4–3-ra.

– Az ELTE az egyik olyan csapat, amelyiket oda-vissza legyőztünk, de mindkétszer ki-ki meccset játszottunk, nagy csatában nyertünk – tette hozzá a tréner. – Bízom benne, hogy a hazai találkozó nem ilyen lesz. Próbálunk nagyon koncentráltan védekezni. Ellenfelünk az utolsó helyen fejezte be az alapszakaszt, ami nem jelent semmit, mert a feljutó csapatok között minimális különbség van. Ők is erősítettek, de van gyenge pontjuk, amit igyekszünk kihasználni és hazai pályán sikerrel venni az első akadályt.

NB I, ALSÓHÁZI RÁJÁTSZÁS, 1. FORDULÓ
A’Studió Futsal Nyíregyháza–ELTE-BEAC
Péntek, 18.30, Continental Aréna

Ilyen állással kezdődik az alsóházi rájátszás

  1. Újpest 7 pont
  2. Nyíregyháza 5 pont
  3. MFA 4 pont
  4. Nyírbátor 3 pont
  5. Rubeola 2 pont
  6. ELTE-BEAC 1 pont

Információ: www.astudiofutsal.hu