HÁROMNAPOS PROGRAMSOROZATTAL EMLÉKEZNEK  MEG SITKU ERNŐRŐL A CONTINENTAL ARÉNÁBAN

Hétfő délután a Continent Wine&Coffee-ban tartotta meg a már szokásosnak nevezhető idényindító sajtótájékoztatóját a Hübner Nyíregyháza BS együttese. A helyszín nem véletlen, hiszen az étterem több éve partnerük, komoly segítséget nyújt a játékosok étkeztetésében.

A felkészülésük javában tart, az előszezon talán legfontosabb állomása pedig az előttük álló Sitku Ernő-emléktorna.

– Csütörtökön, pénteken és szombaton különböző programokkal emlékezünk Sitku Ernőre – mondta el a sajtó képviselőinek a klub ügyvezetője, Mohácsi Máté. – Az Értékes Esték elnevezésű programsorozat keretében Ernő fia, Sitku Márton és a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöke, Báder Márton részvételével egy beszélgetéssel egybekötött megemlékezésnek ad otthont a Continental Aréna küzdőtere. Ernő pályafutásának legszebb mozzanatait és személyes élményeket felelevenítve szeretnénk megemlékezni róla. Az esemény nyílt és ingyenes, szeretettel várunk minden érdeklődőt csütörtökön 17 órára.

– Ez a program vezeti fel a kétnapos tornát, melyen idén is csak A csoportos csapatokkal vesszük fel a versenyt – folytatta a sportvezető. – Függetlenül attól, hogy a Hübner Nyíregyháza Blue Sharks az adott évben milyen osztályban szerepel, nekünk nívós tornát kell Nyíregyházára hoznunk. Nem feltétlen az eredmény a legfontosabb a felkészülés ezen szakaszában, hanem az, hogy méltó módon megemlékezzünk. A DEAC és a Honvéd gárdája már állandó résztvevőnek számít, mellettük a Kecskemét fogadta el a meghívásunkat.

A torna a DEAC és a Kecskemét összecsapásával kezdődik pénteken 16 órakor, a Hübner Nyíregyháza BS csapata 18.30-kor mutatkozik be a Honvéd ellen. Az első nap a mérkőzések vesztesei szombaton a bronzéremért, a győztesek az első helyért szállnak harcba. A korábban kommunikált időpontokhoz képest változás, hogy a bronzmeccs 13.30-kor, a döntő 16 órakor kezdődik!

– Bő egy hónapja készülünk együtt, nagyon jó impulzusok értek a játékoskerettel kapcsolatban – vette át a szót vezetőedző, Horváth Ákos. – A hátteret tekintve minden rendelkezésünkre áll, amire szüksége lehet a csapatnak, A csoportos színvonalú körülmények között dolgozhatunk. A munka ahhoz hasonlít, mint amikor megkérnek, hogy főzz egy jó ebédet, odaadják az összes hozzávalót és megkapod még a titkos fűszert is, ami esetünkben Merim Mehmedovic. Igyekszünk kifőzni a legjobbat, amit tudunk! Szokták mondani, hogy „teher alatt nő a pálma”, emiatt erős ellenfelekkel találkozunk a felkészülés során. Ha ehhez a keménységhez és sebességhez hozzászokunk, akkor a tétmeccseken jól fogjuk venni az akadályokat. Az emléktornával kapcsolatban nekem is az volt a gondolatom, hogy három első osztályú csapattal nem tudunk mellényúlni. A megemlékezésről nehéz beszélnem, mert Ernő csapattársam volt, rengeteg a közös emlék, amiket majd csütörtökön felelevenítünk.

Fontos információ, hogy elkezdték a bérletek árusítását, ami 20 ezer forintba kerül és minden hazai mérkőzésükre érvényes, beleértve már az emléktorna meccseit is. Idén is létrehozták kombinált bérletet, ami a Hübner Nyíregyháza BS, a Fatum-Nyíregyháza és az A’Studió Futsal Nyíregyháza hazai összecsapásaira érvényes.

Az emléktornára napijegyeket árulnakk, ez teljes áron 2000 forint, a diák és nyugdíjas jegyek 1000 forintba kerülnek.

Információ: www.bluesharksbasket.hu