Védjeggyé válhat a védekezés
Védjeggyé válhat a védekezés

A nyíregyházi kosarasok négy napon belül két mérkőzést játszottak, és bizonyos dolgokban hasonló módon nyerték meg a Vasas elleni hazai, majd 75–61-re az MTK elleni, idegenbeli meccset is. A magabiztos győzelmek ellenére nem voltak könnyű helyzetben a Cápák…

A Nyíregyháza Blues Sharks egyre egységesebb csapatként játszik.

A nyíregyházi kosarasok négy napon belül két mérkőzést játszottak, és bizonyos dolgokban hasonló módon nyerték meg a Vasas elleni hazai, majd 75–61-re az MTK elleni, idegenbeli meccset is. A magabiztos győzelmek ellenére nem voltak könnyű helyzetben a Cápák, hiszen vezéráldozatokkal jártak az elmúlt napok.

– Kicsit tartottam az MTK elleni meccstől, mert az alap kezdőből három játékos sem volt egészséges – emlékezett vissza a pénteki összecsapásra Siska János, a Blue Sharks vezetőedzője. – Tóth Geri a bokája miatt nem játszott, Locke betegség miatt szerdán, Czura csütörtökön kapott infúziót. Rotáltuk őket folyamatosan, a többi játékos tudta őket pótolni pontokban, akit pályára küldtünk, kosarat dobott. Több periódus is volt, amikor három fiatalt, Fazekas Csabát, Sitku Mártont és Mokánszki Mátét egyszerre játszattuk, akkor is tudtuk tartani az előnyünket.

Nem kaptak sok pontot

A nyíregyháziak az elmúlt két meccsen összesen százegy pontot kaptak, ami kiváló védekezésre utal.

– Úgy készültünk, hogy a védekezésen sok fog múlni, és tudtuk, az MTK hazai pályán erős – folytatta az edző. – Hátul meg tudtuk ismételni a Vasas ellen nyújtott játékot, ennek köszönhetjük a győzelmet. Ha jó a védekezés, akkor megnő az önbizalom, és jönnek a kiugró teljesítmények támadásban is. A csapat egyre jobban összeáll, még úgy is, hogy mostanában sokan nem egészségesek. Az amerikai fiút is egyre több pozícióban tudjuk játszatni, most legyengülve is a legponterősebb emberünk volt. A palánk alól ezúttal nem szereztünk olyan sok pontot, ez amiatt is volt, mert sokszor alacsony szerkezetben játszottunk. Úgy gondolom, megérdemelten nyertünk, remélhetőleg a hétvégére a betegek is felépülnek.

Szükség is lesz rá, hogy a játékosok minél hamarabb egészségesek legyenek, ugyanis a Blue Sharks pénteken már Nagykőrösön játszik bajnokit, jövő hét szerdán pedig ismét pályára lép, méghozzá itthon, a DEAC U23 ellen a Hepp-kupában.

Forrás:szon.hu