Aerobik Magyar Kupa
Aerobik Magyar Kupa

Nyíregyházán rendezik az Aerobik Magyar Kupa sorozat következő fordulóját. Az ország különböző pontjairól közel ezer versenyző érkezik. A házigazda Flexi-Team sportolói abban bíznak, több nyíregyházi csapat is dobogóra állhat a hétvégén…

Nyíregyházán rendezik az Aerobik Magyar Kupa sorozat következő fordulóját. Az ország különböző pontjairól közel ezer versenyző érkezik. A házigazda Flexi-Team sportolói abban bíznak, több nyíregyházi csapat is dobogóra állhat a hétvégén.

Több érmet is magukkal hoztak a Flexi-Team versenyzői a keddi sajtótájékoztatóra. Ez csak töredéke annak, amit az elmúlt években szereztek. Tíz éve alakult az egyesület, az elmúlt esztendőkben pedig több első helyet is szereztek a Magyar Kupában, és nemzetközi versenyeken. Takács Dorka egy évtizede kezdte az aerobikot.

– Hároméves koromban kezdtem el az aerobikot, de az elején még nem indultam versenyeken. Az elmúlt években viszont már igen, és mindig dobogós helyeken végeztünk – mondta Takács Dorka versenyző.

A hétvégén először versenyezhetnek hazai környezetben. Szombaton és vasárnap a Continental Aréna lesz a Magyar Kupa következő fordulójának helyszíne.

– 800–900 versenyzőt és kísérőiket várjuk a hétvégére. Hazai környezetben szeretnénk jól szerepelni, és a fináléba kerülni – mondta Magyar D. Judit edző.

A versenyen a legjobbak a döntőbe juthatnak. A nyíregyházi egyesülettől 15 egység indul.

– Ott lesznek a nézőtéren a szülők mellett ismerősök, barátok, így nagy a bizonyítási vágy a gyerekekben. Remélem, jól sikerül a verseny – mondta Takácsné Gaál Krisztina edző.

A verseny szombaton és vasárnap is 10 órától kezdődik. Várhatóan mindkét nap telt ház lesz az arénában, a jegybevételből pedig az egyesület szeretne újabb eszközöket vásárolni, melyeket használhatnának edzéseken.

Forrás:nyiregyhaza.hu